Смачний торт «Молочні річки» – детальний рецепт приготування

Смачний торт «Молочні річки» - детальний рецепт приготування

Торт «Молочні ріки» готується без масла. У ньому багато молока, на смак він дуже схожий на торт “Молочна скибочка”.

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт
  • цукор – 200 г
  • молоко – 300 мл
  • сметана – 300 мл
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • борошно – 350-400 г
  • какао порошок – 50 г
  • соняшникова олія – 50 мл (за бажанням)

Для крему:

  • вершки для збивання 33% – 500 г
  • вершковий сир – 180 г
  • цукрова пудра – 3-4 ст.
  • лимонна кислота – за бажанням

Для глазурі:

  • шоколад молочний – 100 г
  • вершки – 3 ст. л.

Приготування торта Молочні річки

У чашу міксера розбити яйця та всипати цукор та ванілін. Збивати міксером протягом 4-5 хвилин до загустіння і збільшення маси в об’ємі приблизно в 2-3 рази.

У миску викласти сметану та влити молоко. Всі продукти повинні бути кімнатної температури. Перемішати вінчиком.

У глибоку миску з яєчною сумішшю додати молочну суміш. За бажанням додати олію і перемішати до однорідності. З олією коржі виходять ще м’якшими.

У велику миску просіяти борошно. Всипати какао порошок, розпушувач. Перемішати до однорідності. Всипати цю суміш у миску з інгредієнтами. Додавати частинами, щоразу перемішуючи до однорідності.

Розділити тісто на три рівні частини. Розлити його по трьом ємностям. Приготувати лист з духовки і застелити його папером для випікання. Влити одну частину тіста та розрівняти.

Духовку розігріти до 180 градусів. Відправити лист у духовку для випічки. Час випічки близько 7 – 10 хвилин. Так само випекти решту два коржі. У готових коржів обрізати краї та розділити кожен корж на дві рівні частини. Виходить шість однакових коржів.

Для приготування крему в миску для збивання викласти вершки, вершковий сир, всипати цукрову пудру та дрібкою лимонної кислоти (за бажанням). Збити до пишноти. Крем готовий.

Для збирання торта коржі промазати кремом і покласти один на одного. Зібраний торт промазати кремом зверху та збоку. З обрізків приготувати крихту за допомогою блендера. Посипати крихтою боки торта.

Готовий торт відправити в холодильник для просочення щонайменше на дві години. Для приготування глазурі поламати молочний шоколад у сотейник та влити молоко чи вершки. Розтопити на водяній бані або малому вогні плити при помішуванні.

Отриманою глазур’ю полити верх торта. Відправити торт в холодильник для застигання глазурі. Після цього можна подавати торт до столу.