Тісто за цим рецептом виходить повітряним, найтоншим, не вбирає в себе багато олії. З нього можна готувати найрізноманітніші пиріжки з будь-якою начинкою, а не тільки м’ясні варіанти.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко, 250 мл;
- цукор, 1 ст.л;
- сіль, 1 ч.л;
- сметана, і розтоплене вершкове масло по 2 ст.л;
- борошно, близько 400 м
Для приготування начинки необхідно :
- фарш будь-хто, 400 г;
- цибуля, 2 шт;
- сіль, перець, спеції;
- вода, 50 мл.
Процес приготування
Молоко змішуємо зі сметаною, сіллю і цукром, вливаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо.
Борошно просіваємо і всипаємо частинами, вимішуємо тісто.
Порада : муки вам може знадобитися менше або трохи більше, намагайтеся добре вимішувати масу і не забивати борошном.
Накриваємо тісто і залишаємо на 30 хвилин.
Фарш змішуємо з тертою або подрібненою за допомогою блендера цибулею, сіллю і спеціями, вимішуємо.
Вливаємо крижану воду, вимішуємо і відбиваємо масу. Можна ще відправити в холодильник охолонути на 20 хвилин.
Формуємо чебуреки і обсмажуємо їх у великій кількості олії.
Страва виходить з дуже соковитою начинкою, тонким тістом, із пухирцями.
Щоб все вийшло ідеально, шматочки тіста розгортайте дуже тонко.