Смачніше, чим червона риба: в магазині таку рибу не купиш. Смачна скумбрія

Смачніше, чим червона риба: в магазині таку рибу не купиш. Смачна скумбрія

Рибка пряного посолу стане прекрасним доповненням до вечері і святкового столу. Вона виходить просто дивовижною, всі спеції в міру, кількість солі будете регулювати за своїм бажанням.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • скумбрія, 600 г;
  • цукор, 0.5 ст.л;
  • сіль, 1 ст.л;
  • вода, 200 мл;
  • гвоздика, 2 шт;
  • коріандр, 0.5 ч.л;
  • перець духмяний і чорний По7 шт;
  • лавровий лист, 1 шт;
  • оцет 9%, 1 ч.л;
  • олія соняшникова, 1 ст.л.

Процес приготування риби

Рибку можна взяти будь-яку – свіжу або заморожену, прибрати все зайве, добре промити і просушити паперовими рушниками.

У воді розчиняємо сіль і цукор, додаємо всі спеції і варимо після закипання 5 хвилин. Знімаємо з плити і охолоджуємо.

Порада: я знаю, що багато хто не люблять гвоздику, тому її можна не брати.

Рибу ріжемо порційними шматочками і укладаємо в скляну або іншу ємність з кришкою.

У остиглий маринад вливаємо оцет і олію, все перемішуємо і заливаємо рибу.

Відправляємо в холодильник на 10 годину маринуватися.

Таку рибку я подаю зі звичайною або зеленою цибулею, вона виходить ніжною, дуже приємною на смак.

Смачніше, чим червона риба: в магазині таку рибу не купиш. Смачна скумбрія