Дуже простий і легкий рецепт, але чебуреки виходять дуже ніжними, начинка соковита і ароматна. Листкове тісто не буде гумовим, а навпаки, дуже м’яким.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- фарш, 500 г;
- борошно, 350 г;
- вода тепла, 220 г;
- цибуля, 1 шт;
- олія соняшникова або кунжутна, 1 ст.л;
- соєвий соус, 2 – 3 ст.л;
- масло вершкове, 50 г;
- вода для фаршу, близько 30 – 50 мл;
- сіль, перець, спеції, зелень.
Процес приготування
Просіяне борошно змішуємо з водою – вливайте частинами, щоб не зробити занадто рідке тісто.
Маса повинна бути густою, крутою. Накриваємо і залишаємо на 20 хвилин.
Цибулю дрібно ріжемо і змішуємо з фаршем – її беріть на свій смак.
Додаємо олію , соєвий соус, солимо і перчимо, всипаємо улюблені спеції і дрібно нарізаний кріп.
Фарш добре вимішуємо і вливаємо трохи води. Вимішуємо масу не менше 4 – 5 хвилин.
Стіл присипаємо борошном і викладаємо тісто, ділимо на 2 частини.
Розкачуємо в тонкий корж, зверху викладаємо частину фаршу і рівномірно розподіляємо на ¾ поверхні коржа.
У порожньому секторі робимо надріз і закриваємо тістом фарш. Защипуємо краї.
Таким чином складаємо весь корж і виходить трикутник.
Змащуємо сковорідку вершковим маслом, викладаємо корж і смажимо під кришкою по 5 хвилин з кожного боку на помірному вогні.
Таким же чином робимо і другий корж.
Чебуреки подаємо до столу, розрізавши кожну на порційні шматочки.
Можна ще полити розтопленим вершковим маслом. Дуже смачно буде з салатом зі свіжих овочів.