Смачно: фаршировані кабачки, запечені в духовці. Простий і корисний рецепт

Смачно: фаршировані кабачки, запечені в духовці. Простий і корисний рецепт

Таку страву готують в багатьох сім’ях, особливо смачно виходить, якщо брати молоді кабачки, які не потрібно довго тушкувати. Часу на підготовку займає менше, ніж на голубці.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кабачки, 2 шт;
  • цибуля і морква по 1 шт;
  • солодкий перець, 1 шт;
  • сир, 50 г;
  • часник, зелень;
  • сіль, перець, спеції.

Процес приготування

Кабачки ріжемо шматками і з кожного виймаємо серединку за допомогою чайної ложки.

Змащуємо вийшли «чашечки» соняшниковою олією всередині і зовні і запікаємо 20 хвилин при 180 градусах.

Смачно: фаршировані кабачки, запечені в духовці. Простий і корисний рецепт

Цибулю кубиком і терту моркву обсмажуємо на олії, потім додаємо кубики солодкого перцю і дрібно нарізані серединки кабачка, зелень і часник.

Смачно: фаршировані кабачки, запечені в духовці. Простий і корисний рецепт

Фаршируємо овочевою масою чашечки і посипаємо тертим сиром.

Смачно: фаршировані кабачки, запечені в духовці. Простий і корисний рецепт

Смачно: фаршировані кабачки, запечені в духовці. Простий і корисний рецепт

Запікаємо 20 хвилин в духовці при 180 градусах.

Смачно: фаршировані кабачки, запечені в духовці. Простий і корисний рецепт

Страва смачна, швидка і проста. Можна овочі змішати з фаршем або грибами, будь-якою начинкою на ваш смак.

Можна обійтися без сиру. Просто змастити зверху сметаною або вершками, соусом зі сметани і томатного соусу. Деякі використовують плавлений сирок.

Як варіант, такі кабачки можна не запікати попередньо, а зробити соус і залити ним, тоді страва виходить з підливою.