Салат із пекінської капусти маринований. Виходить смачним, пікантним та цікавим.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- капуста пекінська, 1 кг;
- морква, 2 шт.;
- часник, 4 зубчики;
- кріп за смаком;
- вода, 500 мл;
- сіль, 1 ст.л;
- сазар, 2.5 ст.л;
- оцет 9%, 3 ст.л;
- перець горошком, 10 шт.
Процес приготування
Капусту тонко шаткуємо і змішуємо з тертою морквою на звичайній тертці або корейською морквою.
Часник і кріп дрібно січим.
Змішуємо капусту, моркву, часник, кріп і щільно укладаємо у банку.
Для маринаду розводимо у воді сіль та цукор, додаємо перець і доводимо до кипіння. Наливаємо оцет і кип’ятимо 1 хвилину. Остуджуємо.
Заливаємо маринад у банку, ущільнюємо та накриваємо кришкою.
Відправляємо до холодильника на 12 годин і потім можна подавати до столу.
Салат виходить хрустким, ніжним, дуже оригінальним, багатьом він подобається більше, ніж салати з білокачанної капусти.