Смакота з печінки – просто тане в роті. Ніжні печінкові котлетки

Смакота з печінки - просто тане в роті. Ніжні печінкові котлетки

Куряча печінка сама по собі, це м’який і ніжний продукт, а якщо ще й вміти готувати її, виходять такі ж ніжні котлетки. Скористайтеся цим рецептом і страва стане однією з ваших улюблених.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • печінка куряча, 560 г;
  • сало, 150 г;
  • цибулю та яйця по 2 шт;
  • сіль, перець, спеції;
  • манна крупа, 5 ст.л;
  • морква, 1 шт;
  • цибуля, 2 шт.

Процес приготування печінкових котлет

Подрібнюємо печінку, цибулю та сало за допомогою м’ясорубки. Всипаємо в масу манну крупу, додаємо яйця, солимо і перчимо.

Порада: якщо маса рідка, можна більше всипати манної крупи або кілька ложок борошна, крохмалю.

Цибулю (2 шт) ріжемо кубиком, а моркву натираємо на тертці, тушкуємо овочі до готовності.

Тісто викладаємо на сковороду в розігріту олію та обсмажуємо котлетки з двох сторін.

Смакота з печінки - просто тане в роті. Ніжні печінкові котлетки

Викладаємо їх шарами з овочами назад у сковороду, наливаємо трохи води та тушкуємо під кришкою близько 10 – 15 хвилин.

Смакота з печінки - просто тане в роті. Ніжні печінкові котлетки

Подаємо котлетки з будь-якими гарнірами, салатами та маринованими овочами. Все виходить дуже смачно, особливо, якщо додати в масу кріп і петрушку, інші ароматні трави.