Сьогодні купую сало, завтра вже їм. Простіше рецепту не знайти

Сьогодні купую сало, завтра вже їм. Простіше рецепту не знайти

Якщо ви не любите свіже сало без усяких добавок, використовуйте цей рецепт, за допомогою якого сало виходить пікантним, з насиченим та яскравим смаком, ароматом.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • сало, 1,5 кг;
  • чорний та червоний перець, хмелі-сунелі та інші спеції по 2 ч.л;
  • часник, 1 головка;
  • перець горошком, лавровий лист;
  • сіль, 5 ст.л.

Процес приготування сала

Сало ріжемо на два великі шматки.

Сіль змішуємо з усіма спеціями та натираємо кожен шматок сала з усіх боків.

Часник пропускаємо через прес та натираємо цією масою сало.

У пакети укладаємо перець горошком і лавровий лист по шматку сала. Загортаємо пакети, обв’язуємо їх.

Порада: можна скористатися харчовою плівкою і дуже добре запечатати нею шматки сала.

Варимо у каструлі з водою 2 години з моменту закипання.

Забираємо пакети і залишаємо сало остигати.

Обертаємо кожен шматок пергаментом або фольгою і відправляємо на ніч в морозильну камеру.

Сьогодні купую сало, завтра вже їм. Простіше рецепту не знайти

Коли ви виймете шматок сала і почнете робити нарізку, ви відразу побачите, наскільки воно м’яке та ніжне, а коли спробуєте, зрозумієте, що це ідеальний рецепт. Сало чудово зберігається довгий час у морозильній камері. Якщо ви берете сало з великим м’ясним прошарком, товсті шматки, варіть трохи довше, 2.5 години або 3 години.

Сьогодні купую сало, завтра вже їм. Простіше рецепту не знайти