Соковита і ніжна горбуша. Рецепт зі старого маминого зошити

Соковита і ніжна горбуша. Рецепт зі старого маминого зошити

Горбуша відноситься до однієї з найбільш примхливих сортів риби і якщо її занадто перетримати на сковорідці або в духовці, вона стає жорсткою і втрачає свій смак. Ділюся з вами, гарним рецептом і ваша риба завжди буде соковитою і дивовижною.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • горбуша, 800 г;
  • олія соняшникова, 2 ст.л;
  • сіль, перець і цукор по 0.5 ч.л;
  • сік половини лимона;
  • петрушка;
  • борошно, 160 г;
  • молоко, 200 мл;
  • яйця, 2 шт;
  • сіль перець;
  • розпушувач, 1 ч.л.

Процес приготування ніжної горбуші

Тушку розбираємо і ріжемо порційними шматочками.

Для маринаду змішуємо олію з сіллю, цукром і перцем. За своїм смаком ви можете додати будь-які спеції для риби. Не забуваємо видавити лимонний сік і дрібно порізати трохи петрушки.

Опускаємо в маринад рибу і добре перемішуємо. Залишаємо маринуватися в холодильнику.

Для кляру змішуємо борошно з сіллю і розпушувачем, жовтки. Вимішуємо і вливаємо молоко, добре перемішуємо.

Білки збиваємо з дрібкою солі до густої і стійкою піни.

Змішуємо обидві рідкі основи і отримує щільний, але повітряний кляр.

Опускаємо кожен шматочок в кляр і обсмажуємо на розігрітій олії до золотистого кольору.

Соковита і ніжна горбуша. Рецепт зі старого маминого зошити

Така м’яка, соковита і ароматна рибка, прекрасно поєднується з соусом із сметани і гірчиці, можна зробити соус з паприкою. Гарніри можна готувати найрізноманітніші, риба прекрасно поєднується як з картоплею, так і з рисом.