Соковиті котлети в духовці – детальний рецепт приготування

Соковиті котлети в духовці - детальний рецепт приготування

Запікати котлети в духовій печі дуже зручно. По-перше, можна значно заощадити час – на деку можна приготувати велику партію. По-друге, котлети не будуть такими калорійними як після смаження на олії. По-третє, запечені котлетки виходять дуже соковитими і мають ні з чим незрівнянний класичний смак.

Кулінарні хитрості

  • Щоб котлети не були сухими і жорсткими, скористайтеся невеликими хитрощами:
  • Котлетки відправляйте тільки в розпечену духовку. В іншому випадку вони будуть повільно нагріватися і за цей час почнуть підсушуватися, а значить втратять свою соковитість.
  • Обов’язково додавайте хліб з молоком або з вершками.
  • Котлети можна запекти з соусом. Це і добре, і погано. Добре в тому плані, що соус не треба буде готувати окремо. Погано – не буде хрусткої скоринки.
  • Щоб котлетки швидше приготувалися замість пергаменту можна використовувати фольгу. Час приготування займе приблизно 20 хвилин. Фольгу олією змащувати не треба.

Інгредієнти

  • свинний фарш – 200 г;
  • курячий фарш – 300 г;
  • яйце – 2 шт .;
  • хліб білий – 3 шматки;
  • молоко – 50 мл;
  • цибуля – 1 шт .;
  • часник – 3 часточки.

Як приготувати котлети в духовці

Два види фаршу з’єднайте в мисці. Додайте до них яйця.

Цибулю почистіть і подрібніть в кашку. Для цього пропустіть її через дрібну тертку або м’ясорубку.

Часник почистіть і пропустіть через прес. При приготуванні він втратить гострий смак, але додасть пікантності котлетам.

Хліб залийте молоком і за допомогою блендера перетворіть в кашку.

Все додайте в миску. Фарш ретельно перемішайте. Якщо він буде рідкуватим, додайте в нього невелику кількість манної крупи або борошна.

При бажанні в фарш можна додати свіжу зелень. Попередньо дрібно наріжте їх.

На деко постеліть пергамент і за допомогою пензлика змастіть його невеликою кількістю соняшникової олії. Розігрійте духовку до 180 градусів.

Почніть формувати котлети. Бажано зробити їх невеликими за розміром – в цьому випадку вони швидше приготуються. Щоб формувати було легше, змочіть руки водою.

Покладіть котлетки на пергамент і відправте в духовку на 30 хвилин. Перевертати їх не треба. Готовність можна визначити по появі яскравого рум’янцю.

Поки готуються котлетки, можна швиденько зробити соус до них. У сметану додайте нарізану зелень, мелений перець і подрібнений через прес часник. Ретельно перемішайте.

Страву можна подавати зі свіжими овочами, крупами і картопляним пюре. Буде дуже смачно!