Запікати котлети в духовій печі дуже зручно. По-перше, можна значно заощадити час – на деку можна приготувати велику партію. По-друге, котлети не будуть такими калорійними як після смаження на олії. По-третє, запечені котлетки виходять дуже соковитими і мають ні з чим незрівнянний класичний смак.
Кулінарні хитрості
- Щоб котлети не були сухими і жорсткими, скористайтеся невеликими хитрощами:
- Котлетки відправляйте тільки в розпечену духовку. В іншому випадку вони будуть повільно нагріватися і за цей час почнуть підсушуватися, а значить втратять свою соковитість.
- Обов’язково додавайте хліб з молоком або з вершками.
- Котлети можна запекти з соусом. Це і добре, і погано. Добре в тому плані, що соус не треба буде готувати окремо. Погано – не буде хрусткої скоринки.
- Щоб котлетки швидше приготувалися замість пергаменту можна використовувати фольгу. Час приготування займе приблизно 20 хвилин. Фольгу олією змащувати не треба.
Інгредієнти
- свинний фарш – 200 г;
- курячий фарш – 300 г;
- яйце – 2 шт .;
- хліб білий – 3 шматки;
- молоко – 50 мл;
- цибуля – 1 шт .;
- часник – 3 часточки.
Як приготувати котлети в духовці
Два види фаршу з’єднайте в мисці. Додайте до них яйця.
Цибулю почистіть і подрібніть в кашку. Для цього пропустіть її через дрібну тертку або м’ясорубку.
Часник почистіть і пропустіть через прес. При приготуванні він втратить гострий смак, але додасть пікантності котлетам.
Хліб залийте молоком і за допомогою блендера перетворіть в кашку.
Все додайте в миску. Фарш ретельно перемішайте. Якщо він буде рідкуватим, додайте в нього невелику кількість манної крупи або борошна.
При бажанні в фарш можна додати свіжу зелень. Попередньо дрібно наріжте їх.
На деко постеліть пергамент і за допомогою пензлика змастіть його невеликою кількістю соняшникової олії. Розігрійте духовку до 180 градусів.
Почніть формувати котлети. Бажано зробити їх невеликими за розміром – в цьому випадку вони швидше приготуються. Щоб формувати було легше, змочіть руки водою.
Покладіть котлетки на пергамент і відправте в духовку на 30 хвилин. Перевертати їх не треба. Готовність можна визначити по появі яскравого рум’янцю.
Поки готуються котлетки, можна швиденько зробити соус до них. У сметану додайте нарізану зелень, мелений перець і подрібнений через прес часник. Ретельно перемішайте.
Страву можна подавати зі свіжими овочами, крупами і картопляним пюре. Буде дуже смачно!