Соковиті, пишні та дуже смачні біляші. Простий швидкий рецепт на кефірі

Соковиті, пишні та дуже смачні біляші. Простий швидкий рецепт на кефірі

Тісто на кефірі відноситься до найпростіших, але універсальних: воно завжди добре виходить, швидко пропікається, добре піднімається та тримає форму.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • молоко та кефір, сметана по 100 мл;
  • дріжджі, 1 ч. л;
  • цукор 1 ст.
  • сіль дрібку;
  • борошно, близько 380 г;
  • фарш яловичий чи інший, 300 г;
  • цибуля, 1 шт;
  • сіль, перець, спеції, зелень, ароматні трави.

Процес приготування біляшів

Для біляшів потрібно брати кефір, молоко та сметану кімнатної температури, щоб тісто рівномірно піднімалося і добре пропікалося.

Додаємо дріжджі, сіль, перемішуємо і частинами всипаємо просіяне борошно. Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.

Фарш заправляємо подрібненою цибулею та зеленню, солимо та перчимо за смаком, всипаємо спеції та ароматні трави.

З тестом краще працювати на змащеному олією столі і руки теж змащуємо.

Ділимо тісто на порційні шматочки і скачуємо колобки.

Робимо коржики, в середину кладемо по кульці фаршу і по колу защипуємо біляші, залишаючи відкритою серединку.

Обсмажувати на олії в сковороді до рум’яності з двох сторін.

Соковиті, пишні та дуже смачні біляші. Простий швидкий рецепт на кефірі

Біляші виходять дуже пишними, м’якими, не жирними, відмінний обід чи вечеря, та доповнення до основних страв.

Соковиті, пишні та дуже смачні біляші. Простий швидкий рецепт на кефірі