Солодка ковбаска з печива і какао [кращі рецепти]

Альтернатива магазинної кондитерської продукції – домашні солодощі, які не мають в своєму складі шкідливих харчових добавок. Якщо хочеться порадувати сім’ю солодким, але стояти біля плити і витрачати багато часу бажання немає, то солодка ковбаска з печива стане кращим варіантом. Цей десерт порадує дітей і дорослих своєю вишуканістю, незвичністю. Процес приготування шоколадної ковбаски не зажадає тимчасових витрат, собівартість вироби з підсумку невелика, а необхідні інгредієнти знайдуться на кухні кожної господині.

Як приготувати смачну шоколадну ковбаску: поради

Молоді господині задаються питанням, як зробити шоколадну ковбасу з печива в домашніх умовах, щоб ласощі вийшло смачним. Для цього варто врахувати кілька ключових правил :

  1. Краще використовувати якісне вершкове масло з високим показником жирності (82,5% і більше). Не варто застосовувати продукт з рослинними добавками. Вершкове масло рекомендується завчасно витягнути з холодильника і нагріти до кімнатної температури.
  2. Рекомендується віддавати перевагу пісочному печінкою. Найбільше підходить «Ювілейне», «Мінусінское» або «Дитяче цукрове». Воно повинно добре ламатися, але не кришитися при легкому натисканні. Багато господині, прихильниці безвідходного виробництва випічки, використовують сухі бісквітні коржі домашнього приготування, які залишилися недоїденими.
  3. Після приготування готову ковбасу потрібно відправити в морозильну камеру на кілька годин, для того щоб продукт швидко і якісно застиг.
  4. Згущенечку купувати з позначкою на упаковці ГОСТ, це означає, що продукт якісний і проведений згідно з усіма стандартами і технологіями. Рекомендується спробувати згущувати молоко самостійно.
  5. Можна поекспериментувати з додаванням різних прянощів, спецій. Вони додадуть солодощі приємних азіатських ноток.
  6. Необхідно суворо дотримуватися пропорції при виготовленні ковбаски. Будь-яке відхилення від норми ускладнить формування і застигання ласощів.

Солодка ковбаска з печива і какао [кращі рецепти]

Шоколадна ковбаса з печива готується швидко, не вимагає термічної обробки і має чимало варіацій. Підключаючи фантазію і експериментуючи, можна створити справжні кулінарні шедеври.

Рецепти приготування солодкої ковбаси

Існує безліч варіантів виготовлення такого домашнього десерту як шоколадна ковбаска з печива. Це дає можливість кожній господині вибрати відповідний до смаку спосіб.

Класичний рецепт шоколадної ковбаси з печива

Солодка ковбаска з печива і какао [кращі рецепти]

Солодка ковбаска з печива і какао, рецепт з фото покроково і докладної інструкцією, допоможе з точністю до деталей створити його і отримати смачне вишукане ласощі.

Для приготування знадобиться :

  • 450 г печива ;
  • 5 ст. л. молока ;
  • 250 г масла ;
  • 150 г цукру ;
  • 3 ст. л. какао.

Покроковий класичний рецепт з фото :

  1. Печиво в кількості 150 грам розкришити вручну на великі шматочки. За допомогою ступки довести іншу частину продукту до крихти.
  2. В іншу ємність влити молоко, підігріти, не доводячи до кипіння.
  3. Всипати цукор, масло, какао і розмішати.
  4. Додати в отриману масу крихту і заважати до однорідного стану. Суміш повинна бути не рідкої, легко збиратися лопаткою.
  5. Внести залишилися шматочки печива, продовжуючи ретельно розмішувати склад. Він повинен тримати форму і трохи липнути до рук.
  6. Перекласти готову масу в целофановий пакет, сформувавши ковбаску.
  7. Додатково загорнути в рушник, щоб ласощі не втратило форму.
  8. Залишити в морозилці на ніч.
  9. Перед вживанням присипати солодку ковбаску, використовуючи цукрову пудру, після чого при подачі до столу нарізати невеликими часточками.

Важливо! Рецепт передбачає використання тільки свіжого коров’ячого молока високої жирності. Також його можна замінити 10% вершками.

Кондитерська ковбаска з печива без какао

Какао можна замінити свіжими ірисками. Важливо відповідально підійти до їх вибору і придбати саме м’які цукерки, що тануть в руках.

Список компонентів :

  • 200 г печива ;
  • 50 г горіхів ;
  • 150 г ірисок ;
  • 100 г масла.

Простий рецепт :

  1. У невеликій ємності подрібнити печиво, додати горіхи.
  2. Окремо з’єднати іриски і вершкове масло, розтопити, нагріваючи на повільному вогні не більше 5 хвилин.
  3. Рідкий склад вилити до суміші з горіхів і печива, ретельно розмішати.
  4. Швидко укласти солодку масу в плівку, поки ірис не почав, остигаючи, тверднути і зробити ковбаску.
  5. Розмістити в холодильнику на 6 годин.

ПП ковбаска з хлібців

Солодка ковбаска з печива і какао [кращі рецепти]
Все більше людей намагаються піклуватися про своє здоров’я, зменшуючи кількість солодкого в своєму раціоні. Але мало хто готовий повністю відмовитися від солодкого, тому з’являються варіанти улюблених десертів з меншою калорійністю. Наприклад, шоколадна ковбаса, рецепт якої не містить ні вершкового масла, ні цукру.

Перелік необхідних продуктів :

  • 1 стиглий банан ;
  • 100 г хлібців ;
  • 30 г горіхів ;
  • 30 г какао-порошку.

Хід роботи:

  1. У чашу блендера викласти хлібці, розламаний на шматочки банан, какао порошок. Потім все перемолоти в однорідну масу.
  2. Горіхи порубати ножем на шматочки, додати до шоколадної маси. Сформувати ковбаску, упакувати в харчову плівку і відправити застигати в холодильник.

Порада! Замість хлібців для ПП ковбаски можна взяти звичайне галетне печиво, але його краще розмелювати окремо в дрібну крихту.

Солодка ковбаска як в дитинстві

Солодка ковбаска з печива і какао [кращі рецепти]

Солодка ковбаска з печива як в дитинстві готується без згущеники, але з ніжним кремом. Часто використовують ганаш або шоколадну глазур.

Для виготовлення дитячої солодощі потрібно :

  • 300 г печива ;
  • 150 г цукру ;
  • 2 яйця ;
  • 200 г масла ;
  • 4 ч. л. какао ;
  • горіхи.

Щоб отримати солодку ковбаску, необхідно :

  1. Розкришити печиво до освіти різнокаліберних частинок.
  2. Масло з’єднати з цукром і відправити на вогонь, підігріти, не доводячи до кипіння.
  3. Окремо збити яйця і з’єднати їх з сумішшю з масла і цукру.
  4. Додати до отриманої масі какао-порошок, закип’ятити.
  5. Крихти залити приготованим кремом, всипати горіхи і сформувати солодку ковбаску, яку обтягнути плівкою.
  6. Прибрати смачний і солодкий десерт в холодильник на 5 годин.

Шоколадна ковбаска зі згущеним

Солодка ковбаска з печива і какао [кращі рецепти]

Солодка ковбаска з печива зі згущеним порадує чудовим смаком, завдяки вмісту в її складі згущеного молока. Цей рецепт не передбачає використання масла і горішків.

Список інгредієнтів :

  • 2 плитки шоколаду ;
  • ½ банки згущеники ;
  • 300 г печива.

Покрокове керівництво по виготовленню десерту :

  1. Розтопити шоколад до однорідності, що не кип’ятити.
  2. Внести згущеневі, ретельно перемішати.
  3. Печиво всипати в пакет з целофану, прокатати качалкою, пересипати в солодку шоколадну суміш.
  4. Перемішати, помістити в пергаментний папір, зробити солодку ковбаску і залишити її в морозилці на 4 години.

Порада! Щоб поліпшити смак десерту, рекомендується взяти по одній упаковці молочного і чорного шоколаду.

Ковбаска з печива до чаю

Солодка ковбаска з печива і какао [кращі рецепти]

Шоколадна ковбаса з печива і какао виходить ніжною і ароматної, тому варто подати її до столу під час чаювання. Вершкове масло краще заздалегідь залишити в кімнатних умовах, щоб воно змогло прийняти потрібну консистенцію.

Набір компонентів для солодкої ковбаски :

  • 600 г пісочного печива ;
  • 250 г згущеного молока ;
  • 150 г горіхів ;
  • 200 г масла ;
  • 5 ч. л. какао ;
  • ваніль.

Порядок дій для створення солодкої ковбаски з печива :

  1. Розтерти печиво на частинки різних розмірів.
  2. Горіхи подрібнити в порошок за допомогою спеціального комбайна.
  3. Змішати з розтанув маслом, розмішати.
  4. Засипати какао і ваніль, залити згущене молоко.
  5. Вкласти в пакет, зібрати солодку ковбасу, прибрати в морозильну камеру на 4 години.

Шоколадна ковбаса з мармеладом

Солодка ковбаска з печива і какао [кращі рецепти]

Шоколадна ковбаса з печива, покроковий рецепт, який зможе приготувати навіть недосвідчена господиня, можна вдосконалити, додавши мармелад.

Для приготування взяти :

  • 200 г печива ;
  • 100 г мармеладу ;
  • 100 г масла ;
  • 10 г какао ;
  • 200 г цукру.

Поетапний рецепт солодкої ковбаски з печива :

  1. Подрібнене печиво з’єднати з нарізаним мармеладом.
  2. В окремій ємності змішати масло, какао і цукор, відправити варити, включивши повільний вогонь.
  3. Як маса охолоне, додати до неї печиво і мармелад.
  4. Обернути готову масу в плівку і надати правильну форму.
  5. Надіслати солодку ковбасу в морозильну камеру на 7 годин.

З мигдалем і бананом

Солодка ковбаска з печива і какао [кращі рецепти]
Найчастіше в шоколадну ковбаску з горіхами додавали волоські, оскільки вони були найдоступнішими. Але зараз, коли в найближчому супермаркеті без проблем можна купити арахіс, кешью, пекан і мигдаль, можна поекспериментувати з різними смаками, як в наведеному нижче рецепті.

Для ласощів з мигдалем і бананом знадобляться :

  • 400 г пісочного печива ;
  • 200 г вершкового масла ;
  • 1 стиглий банан ;
  • 60 г мигдалю ;
  • 1 куряче яйце ;
  • 40 г какао-порошку ;
  • 30 мл коньяку або фруктового сиропу ;
  • ванілін, кориця – за смаком.

Спосіб виготовлення :

  1. У мисці або каструльці відповідного літражу з’єднати цукор, какао, вершкове масло і відправити на водяну баню.Солодка ковбаска з печива і какао [кращі рецепти]
  2. Коли масло розтане, вбити яйце, розмішати його віночком і потримати масу ще кілька хвилин до загустенія.
  3. Потім зняти масу з вогню, викласти в неї розм’яту виделкою м’якоть банана, крихту з печива, рубаний мигдаль, спеції і коньяк. Якщо десерт призначений для дітей, то алкоголь можна не вливати або замінити його фруктовим сиропом.Солодка ковбаска з печива і какао [кращі рецепти]
  4. Сформувати ковбаску, обернути її харчовою плівкою (фольгою або пергаментом) і прибрати в холодильник на 5-12 годин.

Кондитерська ковбаса «салямі»

Солодка ковбаска з печива і какао [кращі рецепти]

Для приготування кондитерської ковбаси, рецепт якої під силу кожної господині, будуть потрібні такі інгредієнти :

  • 400 г печива ;
  • 100 г шоколаду ;
  • 100 г масла ;
  • 50 г какао ;
  • 300 мл згущеного молока ;
  • горіхи.

Послідовність дій :

  1. Горіхи змішати з печивом, яке попередньо подрібнити.
  2. В окремій ємності з’єднати шоколад, масло, какао, відправити склад варити на 10 хвилин, включивши слабкий вогонь. Потім залити згущену і закип’ятити, зняти з плити.
  3. Трохи охолодити і змішати з іншими інгредієнтами.
  4. Обернути поліетиленом і залишити солодкий виріб в морозилці на 3 години.

Шоколадна ковбаска з горішками і родзинками

Солодка ковбаска з печива і какао [кращі рецепти]

При роботі з родзинками варто пам’ятати, що заздалегідь його потрібно запарити і залишити на 30 хвилин в окропі. Після рідина злити, а сухофрукт промокнути серветкою. Для солодкої ковбаски потрібно взяти :

  • 1 ст. горіхів ;
  • 100 г масла ;
  • 45 г какао ;
  • 250 г цукру ;
  • 50 мл молока ;
  • 100 г родзинок.

Приготування включає кілька етапів :

  1. Перетерти горіхи і печиво.
  2. Підігріти масло, заздалегідь змішане з какао, цукром, молоком.
  3. В іншій ємності з’єднати всі підготовлені інгредієнти і сформувати ковбаску.
  4. Прибрати солодке ласощі в холодильник на 24 години.

Шоколадна ковбаска баунті

Серед рецептів шоколадної ковбаски з какао часто зустрічаються варіанти з додаванням кокосової стружки, яку втручають до загальної маси інгредієнтів. Цей рецепт відрізняється від них тим, що формується два шари. Перший – класична солодка ковбаска, другий – кокосово-творожний Така формування десерту зраджує йому смакове схожість з шоколадним батончиком «Баунті» або цукерками «Рафаелло».

Для приготування кокосового десерту слід взяти :

  • 500 г пісочного печива ;
  • 350 г вареної згущеники ;
  • 150 г кокосової стружки ;
  • 100 г будь-яких горіхів ;
  • 100 г несолоного вершкового сиру ;
  • 100 г чорного шоколаду ;
  • 100 г білого шоколаду ;
  • 65 г вершкового масла ;
  • 50 г цукрової пудри ;
  • 30 г какао в порошку.

Порядок дій покроково :

  1. Печиво за допомогою звичайної картоплем’ялки розім’яти в крихту з невеликими скибочками. Горіхи порубати ножем теж не дуже дрібно.
  2. Плитку чорного шоколаду розламати на шматочки, додати 50 г вершкового масла і розтопити. У рідку масу всипати какао і гарненько розмішати до однорідності.
  3. Крихту з печива змішати з горіхами, вареної згущеним і рідкої шоколадною сумішшю. Всі старанно вимішати, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися в загальній масі.
  4. Плитку білого шоколаду аналогічно розтопити з рештою 15 г масла. Потім змішати з вершковим сиром, кокосової стружкою і цукровою пудрою.
  5. З даної кількості продуктів виходить дві ковбаски, тому з половини темної шоколадної маси сформувати прямокутник, по ньому розподілити ½ частина кокосової суміші.
  6. Згорнути заготівлю рулетом і прибрати в холодильник до застигання. Все в точності повторити з залишилася шоколадною і кокосової масами.

Солодка ковбаска з печива і какао [кращі рецепти]
З печива з сиром і сухофруктами

Про користь сиру для дітей відомо кожній матусі, але не кожна знає, як нагодувати цим корисним продуктом свою крихту. Рішенням цієї складним завданням, в якій дано дитина, що не любить сир, і деяка кількість кисломолочного продукту, може стати солодка ковбаса з печива.

Для десерту з сиром і сухофруктами знадобляться :

  • 400 г пісочного печива ;
  • 200 г сиру (5-9%) ;
  • 100 г вершкового масла ;
  • 100 г сухофруктів на свій смак (курага, родзинки, чорнослив) ;
  • 70 г цукатів ;
  • 50 г сушеної журавлини ;
  • 50 г волоських горіхів ;
  • 40 г какао в порошку ;
  • 40 г цукрової пудри.

Готувати наступним чином :

  1. Сухофрукти промити в холодній воді, потім залити окропом на 5 хвилин.
  2. Після закінчення зазначеного часу обсушити на паперовому рушник і нарізати невеликими шматочками.
  3. Печиво розім’яти в крихту, горіхи порубати, сир протерти через сито, а вершкове масло розтопити.
  4. Всі компоненти ласощів викласти в одну посудину і вимішати руками до однорідного стану. З отриманої маси сформувати циліндр, який слід упакувати, щоб він зверху не завітрився і прибрати для стабілізації в холодильник.

Порада! Сир рекомендується заздалегідь підготувати, протерши через сито, щоб він був м’якше і ніжніше. Какао попередньо просіяти для збагачення його киснем.

Щоб урізноманітнити раціон харчування корисними солодощами, можна приготувати такий десерт як солодка ковбаска з печива, що допоможе відчути аромат і смак дитинства, зануритися в спогади про минуле. З таким простим ласощами з легкістю впорається кожна господиня без досвіду в приготуванні кондитерських виробів.