Один з найпростіших і легких рецептів десертів, який доступний кожному. Цитрусовий смак і аромат, відразу викликають апетит.
Необхідні продукти:
- борошно, 180 г;
- масло вершкове або якісний маргарин, 80 г;
- сіль дрібка;
- розпушувач, 5 г;
- йогурт натуральний, 50 г;
- апельсини, 2 шт;
- цукор, 30 г;
- крохмаль кукурудзяний, 25 г;
- масло вершкове, 10 г.
Як приготувати апельсиновий пиріг
У просіяне борошно натираємо на грубій терці вершкове масло або маргарин, перетираємо масу до стану крихти.
Додаємо розпушувач, йогурт або сметану, вимішуємо м’яке тісто. Ділимо на 2 частини, скачуємо в колобки. Частину кладемо в пакет і в морозильну камеру.
Частину викладаємо в круглу форму, розподіляємо по дну і формуємо бортики.
Натираємо цедру з апельсинів.
Ножем чистимо решту шкірку і подрібнюємо м’якоть в блендері.
Перетираємо масу через сито, змішуємо з цукром і крохмалем, ставимо на плиту і варимо до густого стану. Додаємо вершкове масло (10 г).
Викладаємо апельсинову масу на тісто в формі і натираємо зверху другу частину тіста з морозильної камери.
Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 35 хвилин.
Остиглий пиріг посипаємо цукровою пудрою.
Якщо є бажання, до такого ніжного пирога можна ще зробити крем зі збитих вершків – вони вдало поєднуються з цитрусовими нотками і виходить розкішний десерт.