Солоні (квашені) огірки на зиму, як з бочки. 2 методи приготування і зберігання

Солоні (квашені) огірки на зиму, як з бочки. 2 методи приготування і зберігання

Завдяки такому рецепту, огірки можна зберігати на тільки в підвалі, але і в коморі. Два цікавих і простих рецепта, роблять заготовку ароматною, хрусткою і смачною.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • огірки;
  • листя смородини, хрону, вишні;
  • кріп, парасольки;
  • часник;
  • перчик гострий;
  • лавровий лист;
  • перець горошком.

Для приготування маринаду буде потрібно:

  • вода, 1 л;
  • сіль, 50 г.

Процес приготування

Огірки промиваємо і заливаємо холодною водою на кілька годин, щоб при засолюванні вони вийшли міцними і хрусткими.

У банки розкладаємо всю зелень і спеції, часник за власним смаком, шматочки свіжого гострого перцю.

Порада: багато часнику класти не потрібно, він розм’якшує їх і овочі вже не будуть хрусткими.

У холодній воді розчиняємо сіль. Маринад готуйте з розрахунку на свою кількість банок.

Наливаємо маринад в банки і накриваємо кришками. Ставимо в піддон.

Накриваємо кришками і залишаємо на 2 – 3 дні для бродіння. Якщо овочі стоять в теплому приміщенні, буде достатньо 2 днів.

Розсіл зливаємо в каструлю і доводимо до кипіння, варимо 3 хвилини і заливаємо в банки, закручуємо кришками і залишаємо остигати перевернутими. Відправляємо в комору або в підвал.

Солоні (квашені) огірки на зиму, як з бочки. 2 методи приготування і зберігання

Для другого методу маринад доводимо до кипіння і заливаємо в банки в гарячому вигляді, накриваємо пластмасовими кришками. Зберігати такі огірки в підвалі, протягом кількох тижнів в піддоні, потім, коли процес бродіння зупиниться, піддони прибираємо.

Обидва рецепта подарують смачні огірочки вже через 1 місяць, коли добре настояться і промаринуються.

Солоні (квашені) огірки на зиму, як з бочки. 2 методи приготування і зберігання