Ставлю в духовку та займаюся своїми справами. Смачна гаряча страва

Ставлю в духовку та займаюся своїми справами. Смачна гаряча страва

Запечена в духовці картопля зі свининою та грибами – це завжди найвдаліша, гаряча страва на будь-який святковий стіл. Зробіть за цим рецептом і ви точно не помилитеся.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • картопля, 500 г;
  • свинина, 700 г;
  • паприка, перець, часник, сіль, спеції;
  • цибуля 1 шт;
  • помідори, 2 шт.;
  • яйце, 1 шт;
  • олія соняшникова, 2 ст.л;
  • борошно;
  • сир 120 г;
  • майонез чи сметана, 5 ст.л.

Процес приготування

Картоплю ріжемо шматочками і відварюємо у підсоленій воді.

Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.

Гриби обсмажуємо на сухій сковороді до випаровування рідини і наливаємо трохи олії, солимо і перчимо і смажимо до золотистості.

Картоплю перетворюємо на пюре зі шматочком вершкового масла.

М’ясо ріжемо скибочками та відбиваємо.

Солимо і перчимо, обсипаємо спеціями, які ви використовуєте для відбивних.

Збиваємо яйце з сіллю та перцем.

Обвалюємо відбивні в борошні і викладаємо на лист, застелений пергаментом.

Викладаємо на м’ясо кружечки помідора та півкільця цибулі, викладаємо картопляне пюре та посипаємо тертим сиром.

Зверху кладемо по ложці майонезу чи сметани.

Запікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин, але дивіться по своїй духовці, страва повинна бути добре рум’яною.

Ставлю в духовку та займаюся своїми справами. Смачна гаряча страва

Дуже ситна та ароматна вечеря готова, яку можна зробити і на свято. При подачі посипаємо ще нарізаним часником та зеленню та робимо сметанний соус із часником, гірчицею та свіжою зеленню.