Іноді господині не роблять вдома котлети через те, що вони виходять жорсткими, щільними, без соку всередині. Бувало і в мене таке, але свекруха поділилася своїми секретами.
Необхідні продукти:
- фарш, 500 г;
- яйце, 1 шт;
- хліб, 2 шматки;
- молоко, 200 мл;
- цибуля, 1 шт;
- часник, 2 зубчики;
- сіль, перець, спеції.
Як приготувати котлети
М’ясо будь-яке перетворюємо в фарш. Хліб замочуємо в молоці поки він не розбухне.
Цибулю дрібно січемо і обсмажуємо в олії, остуджуємо.
Змішуємо цибулю з часником і за допомогою блендера подрібнюємо.
Додаємо цю масу в фарш разом з розмоченим хлібом, солимо і перчимо, додаємо свої улюблені спеції. Фарш добре вимішуємо до однорідності.
Порада: можна ще всипати пару ложок сухарів, якщо маса вийшла рідкою.
Котлети обвалюємо в сухарях і обсмажуємо з двох сторін на олії.
Якщо є бажання, можна ще притушити котлети в каструлі наливши трохи води і додавши пару листочків лаврового листа, шматочок вершкового масла. Досить 10 хвилин і котлети стануть дуже соковитими.