Дивовижна закуска з картоплі. Цю страву я завжди готую на свята, під час пікніків, дуже люблять діти, коли картоплю готую на їх дні народження.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- картопля, 1 кг;
- сир, 50 г;
- масло вершкове, 30 г;
- майонез 1 ст.л;
- зелень;
- сіль перець;
- часник, 4 зубчики.
Процес приготування картоплі
Для цієї страви беріть велику картоплю, найбільшу можна розрізати на 2 частини.
Добре промиваємо, шкірку не чисто, робимо проколи виделкою по поверхні.
Запікаємо картоплю при 180 градусах до готовності. Час запікання залежить від розмірів картоплі, в середньому – близько 40 хвилин.
Розм’якшене вершкове масло змішуємо з тертим на дрібній тертці сиром, дрібно різаним часником і зеленню за смаком.
З цієї маси скачуємо кульки, розміром з грецький горіх.
Робимо хрестоподібні розрізи на картоплі і викладаємо в них кульки.
Ставимо на пару хвилин в духовку, щоб масло і сир почали плавитися і подаємо до столу.
Аромат стоїть запаморочливий, страва завжди швидко зникає зі столу, тому готуйте багато, щоб усім вистачило.