Смачні, закусочні рулети з різною начинкою стануть чудовим доповненням до вашого святкового столу. Все готується просто і швидко, а начинки ви можете зробити на свій смак.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- молоко та вода тепла по 100 мл;
- олія соняшникова, 100 г;
- масло вершкове, 2 ст.л;
- йогурт натуральний 1 ст.
- яйце, 1 шт;
- оцет яблучний, 2 ст.
- сіль дрібку;
- борошно, близько 600 г.
Для приготування начинок необхідно:
- сир, зелень, сіль, спеції;
- картопля, цибуля, зелень, сіль, спеції.
Процес приготування рулетів
Змішуємо тепле молоко з теплою водою і олією, розтопленою вершковим маслом.
Додаємо яйце, йогурт та оцет, сіль, перемішуємо до однорідності.
Всипаємо частинами просіяне борошно і вимішуємо м’яке та піддатливе тісто, щоб воно не липло до рук. Борошна може знадобитися менше або більше, дивіться по консистенції тіста.
Накриваємо його та залишаємо на 30 хвилин.
Для першої начинки змішуємо сир з нарізаною зеленню, спеціями за смаком та сіллю.
Для другої начинки відварюємо картоплю і перетворюємо її на пюре з обсмаженою цибулею, зеленню, шматочком вершкового масла.
Тісто ділимо на порції і кожну розкачуємо з тонкий коржик, змащуємо його розтопленим вершковим маслом.
Викладаємо тонким шаром начинку та згортаємо рулети.
Викладаємо їх на деко, змащене олією.
Змащуємо їх зверху збитим яйцем і ріжемо невеликими порційними шматочками.
Запікаємо при 180 градусах близько 40 – 45 хвилин до рум’яності.
Рулетики виходять м’якими і ніжними, тісто листкове, з хрусткою скоринкою, добре пропікається. Ідеальна закуска на святковий стіл. Смачне ще виходить із грибною начинкою.