Святковий салат Ніжність з печінкою тріски – детальний рецепт

Святковий салат Ніжність з печінкою тріски - детальний рецепт

Якщо Ви підбираєте легкий, смачний і водночас простий у приготуванні салат до святкового столу, то я рекомендую багатошаровий салат Ніжність. Салат виходить яскравим, красивим, а найголовніше ніжним та смачним.

Інгредієнти:

  • 200 грамів (2-3 шт.) відвареної картоплі
  • 165 грамів (1 банка 250 грам) печінка тріски
  • 30-40 грамів (пучок) зеленої цибулі
  • 200 грамів (2-3 шт.) відвареної моркви
  • 4 яйця
  • 170 грамів (1-2 шт.) свіжих огірків
  • 130 грамів майонезу

Для прикраси

  • зелена цибуля, свіжий огірок, морква

Приготування салату Ніжність

Відварену картоплю очистити і натерти на великій або дрібній тертці. Відварену моркву очистити і натерти на великій або дрібній тертці.

Варені круто яйця розділити на жовтки та білки. Яйця натерти на дрібній тертці окремо.

Свіжі огірки натерти на тертці. Потім свіжі огірки віджати руками та злити сік. Зелену цибулю нарізати дрібно. Печінку тріски витягнути з банки і розім’яти вилочкою.

Для формування салату на плоску тарілку поставити кулінарне кільце. Зсередини її застелити ацетатною плівкою. Салат викладати шарами:

  • Першим шаром викласти картоплю та розрівняти її. Якщо потрібно, підсолити. Я підсолювала картоплю та моркву під час варіння.
  • На картоплю викласти печінку тріски. Розрівняти шар.
  • Наступним шаром викласти зелену цибулю та розрівняти. Покрити сіточкою із майонезу.
  • На зелену цибулю викласти терту моркву та розрівняти шар. Промазати майонезом.
  • Наступний шар – терті огірки. Розрівняти та змастити майонезом.
  • Далі викласти терті яєчні білки, розрівняти та промазати майонезом.
  • Останнім шаром викласти яєчні жовтки та розрівняти, не притискаючи.

Салат разом з кільцем накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник настоятися приблизно на 2-3 години.

Для прикраси салату спочатку прикрасити краї салату нарізаною зеленою цибулею. Потім акуратно зняти кільце та ацетатну плівку.

Свіжий огірок розрізати навпіл уздовж. Зробити дуже тонкі надрізи з одного боку, не дорізаючи до краю. Сформувати квітку. Для цього один пелюсток залишити, а наступний згорнути. У такий спосіб зробити всю половинку огірка. Зайве відрізати. Викласти квітку у центр салату. Вставити серцевину з дрібно нарізаної моркви чи огірка. Салат можна подавати до столу.