Свиняча рулька до святкового столу – детальний рецепт приготування

Свиняча рулька до святкового столу - детальний рецепт приготування

Думаєте свиняча рулька — це не святкова страва? А ви пробували приготувати її за нашим рецептом? Повірте, вона не лише прикрасить ваш святковий стіл, а й буде з’їдена вся до останнього шматочка.

Необхідні продукти:

  • рулька (2 кг)
  • 3 столові ложки солі
  • 30 мілілітрів соняшникової олії
  • 20 мл оцту 9%
  • 2 чайні ложки перцю

Для соусу

  • 2 столові ложки меду
  • 1 столова ложка гірчиці
  • 3 столові ложки соєвого соусу

Як приготувати рульку до святкового столу

1. У миску кладемо сіль, додаємо олію, оцет і чорний перець. Все добре перемішуємо.

2. На рульці робимо в глибину кілька надрізів. Перекладаємо її у форму для запікання та зверху виливаємо маринад. Щільно загортаємо її у фольгу. Залишаємо маринуватися на всю ніч. Якщо часу немає, то рульку можна випікати відразу.

3. Перекладаємо кермо на лист і відправляємо в духовку. Запікаємо при температурі 170 градусів протягом 4 годин.

4. Приготуємо соус. У миску кладемо мед, соєвий соус та гірчицю. Все добре перемішуємо.

5. Через відведений час рульку дістаємо з духовки, розпаковуємо і зверху змащуємо соусом. Відправляємо знову в духовку на 20-40 хвилин для надання рум’яної скоринки.

6. Готову рульку  подаємо до столу. Смачного!