Тепер буду частіше заморожувати картоплю перед смаженням. Показую, якою вона вийшла

Тепер буду частіше заморожувати картоплю перед смаженням. Показую, якою вона вийшла

З хрусткою скоринкою зовні і ніжна і м’яка всередині. Без фритюрниці і тонни олії. Мої діти, як і більшість інших обожнюють картоплю фрі. Готові їсти тільки її.

Нам знадобилося:

  • 3 середніх картоплі
  • Соняшникова олія
  • Сіль, цукор

Насамперед потрібно якимось чином порізати картоплю на однакові брусочки. У кого є спеціальні терки, то тим буде простіше.

Тепер буду частіше заморожувати картоплю перед смаженням. Показую, якою вона вийшла

До ідеальних соломок нам, як до місяця. Але ніби вийшло. Не забуваємо всю цю справу кидати в воду, щоб картопля не почорніла.

Тепер приготуємо маринад. Для цього візьмемо дві кружки води і в ній розчинний 1 ч.л. солі і 1. ч.л. цукру. В цей розчин потрібно закинути наші картопляні нарізки.

Тепер буду частіше заморожувати картоплю перед смаженням. Показую, якою вона вийшла

Залишаємо в цьому маринаді на 20 хвилин. По закінченні цього часу можна виявити, що вода з-за крохмалю помутніла. Воду зливаємо, а брусочки викладаємо на рушник або серветки.

Зверху також накриємо паперовими рушниками, щоб позбутися від зайвої вологи.

Обсохлу картопля відправляємо в морозилку на 1 – 1.5 години для повної заморозки. В цьому випадку, при смаженні ми отримаємо наступне: поверхня буде хрусткою, а всередині буде, як пюре.

Тепер буду частіше заморожувати картоплю перед смаженням. Показую, якою вона вийшла

Замість фритюру ми використовували звичайну сковорідку з соняшниковою олією. Олії потрібно приблизно 1 – 1.5 см. Розігріваємо на максимальному вогні до 180 градусів.

Тепер буду частіше заморожувати картоплю перед смаженням. Показую, якою вона вийшла

У перші 5 секунд олія буде бризкати, можна зверху прикрити на цей час кришкою. Обсмажував в два етапи. Всього смажив по 7 – 8 хвилин, періодично помішуючи.

Готову картоплю кладемо в сито, щоб стекло зайва олія. Трохи посолити. За смаком, як в “Маку”. Хрустка зовні і ніжна всередині. Загалом, раджу. Смачно!

Тепер буду частіше заморожувати картоплю перед смаженням. Показую, якою вона вийшла