Минтай одна з найдоступніших сортів риби і з нього можна приготувати безліч смачних страв і закусок. Це простий і смачний рецепт, підходить для вечері і святкової страви.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- минтай, 600 г;
- хліб, 150 г;
- цибуля, 2 шт;
- сік лимона, 4 ст.л;
- олія соняшникова, 5 ст.л;
- масло вершкове, шматочок;
- сіль, перець, спеції.
Процес приготування
Сухий хліб ріжемо на дрібні шматочки і поливаємо олією і частиною лимонного соку.
Подрібнюємо сухарики блендером до стану крихти.
Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і викладаємо на деко, змащене олією.
Посипаємо цибулю сіллю і перцем.
Тушки риби промиваємо, видаляємо все зайве, ріжемо порційними шматочками і викладаємо на цибулю.
Поливаємо рибу другою частиною лимонного соку, олією, посипаємо сіллю, перцем і спеціями.
Висипаємо на рибу хлібну крихту.
Запікаємо близько 30 – 40 хвилин при 180 градусах до рум’яності.
Страва дуже смачна, соковита, ароматна, скориночка рум’яна і апетитна. Можна подавати гарячим, але і в холодному вигляді воно має оригінальний смак.