Тісто на кефірі, як пух: без дріжджів. Універсальне тісто для пиріжків

Тісто на кефірі, як пух: без дріжджів. Універсальне тісто для пиріжків

Тісто на кефірі відноситься до універсальних, воно легко готується, завжди виходить ідеально, добре пропікається, залишається повітряним і пишним. Головне, робіть все за рецептом та згідно з рекомендаціями.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • кефір, 500 мл;
  • олія соняшникова, 50 мл;
  • сіль та сода по 1 ч.л;
  • цукор, 2 ч. л;
  • яйце, 1 шт;
  • борошно, близько 800 г.

Процес приготування

Всі продукти повинні бути кімнатної температури, щоб тісто рівномірно стабілізувалося, а потім швидко і добре пропікалося.

Борошно просіюємо, залишаємо небагато, біля склянки, а решту змішуємо із содою, сіллю та цукром.

Вливаємо в суху масу теплий кефір і замішуємо тісто.

Якщо всипаного борошна вам достатньо, тоді більше не додавайте, якщо ні, тоді поступово вмішуйте зі склянки стільки, скільки потрібно для отримання м’якого і гладкого тіста. Але не переборщіть. Щоб тісто не стало дуже тугим, тоді воно погано пропікається.

Накриваємо тісто та залишаємо на столі для стабілізації на 1 годину.

Формуємо пиріжки з будь-якою начинкою і обсмажуємо їх на олії в сковороді до рум’яності з двох сторін.

Тісто на кефірі, як пух: без дріжджів. Універсальне тісто для пиріжків

Пиріжки будуть пишними, м’якими, ніжними, зовсім не жирними – кефірне тісто ніколи не вбирає багато олії.