Точно крутіше за червону рибу. Скумбрія у томатному маринаді

Точно крутіше за червону рибу. Скумбрія у томатному маринаді

Скумбрія в томатному маринаді завжди виходить ідеальною і така закуска точно сподобається вашій родині та гостям за святковим столом.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • скумбрія, 2 шт;
  • цибуля, 5 шт;
  • перець горошком та запашний по 15 шт;
  • гірчиця зерна, 40 шт;
  • коріандр у зернах, 40 шт;
  • лавровий лист, 3 шт;
  • оцет, 50 мл;
  • олія соняшникова, 120 мл;
  • сіль, 1 ст.л;
  • томатна паста чи кетчуп 4 ст.л;
  • мед чи цукор, 1 ст.л.

Процес приготування скумбрії

Рибку очищаємо від усього зайвого та ріжемо шматочками.

Цибулю ріжемо півкільцями.

На дно форми укладаємо шар цибулі, зверху рибу, знову цибулю, рибу і таким чином укладаємо всі продукти.

Для маринаду змішуємо всі спеції, лавровий лист, сіль, томатну пасту або кетчуп, наливаємо воду та доводимо до кипіння.

Вливаємо оцет і олію, мед або цукор і кип’ятимо 1 хвилину. Охолоджуємо маринад.

Заливаємо рибу з цибулею маринадом, накриваємо кришкою форму та ставимо на добу в холодильник.

Важливо зробити так, щоб маринад повністю покривав рибу і цибулю.

Точно крутіше за червону рибу. Скумбрія у томатному маринаді

Маринована таким чином скумбрія, та й будь-яка інша риба, виходять дуже смачною, апетитною та пікантною, це буде чудова закуска до всіх інших страв на святковому столі.