Насправді у торта «Чорний принц» найпростіший рецепт, який зможе втілити в життя навіть сама недосвідчена господиня.
Продукти:
- 3 шт яйця (великих)
- 1,5 склянки борошна
- 1 склянка кефіру (теплого)
- 1 склянка цукру (не повна)
- 4 ст. л соняшникової олії
- 1 пакетик розпушувача
- 1,5 ч. л. соди
- 5 ст. л. какао
- 1 пакетик ваніліну (за бажанням)
Як приготувати торт «Чорний принц»:
У теплий кефір додаємо соду і залишаємо підніматися. Заздалегідь перелийте кефір в миску, він збільшується в розмірі.
Збиваємо білки, додаємо до них жовтки, одну половину від всієї кількості цукру, олію і кефір який піднявся (жовтки з цукром можна попередньо трохи збити віночком).
Не перемішуйте, щоб білки не осіли.
Потім, в окремій мисці змішуємо сухі інгредієнти: борошно, какао, другу частину цукру, ванілін і розпушувач.
Перемішуємо сухі інгредієнти до однорідності, додаємо до яєчної маси і знову все перемішуємо.
Скажу відразу, випікати краще двома заходами, два коржа.
Якщо залити все тісто в форму, то воно підніметься гіркою і трісне. Але навіть якщо він у вас підніметься і трісне, не переживайте, все одно нам потрібна бісквітна крихта. Якщо у вас є дві однакові форми, то просто розділіть тісто навпіл і залийте.
Якщо однакових немає, випікайте в два заходи при 170 градусах близько 30 хв. Орієнтуйтеся на свою духовку, головне щоб не згорів (особливо у кого газова, з нижньою подачею вогню).
При випіканні духовку НЕ ВІДКРИВАТИ!
Краще розрізати коржі ниткою, але можна і по-старому ножем. Просто ниткою набагато зручніше і тонше можна розрізати. Розрізаємо остиглий бісквіт.
Виходить чотири м’яких коржа.
Робимо найпростіший сметанний крем (сметана + цукор), можна ще додати один ванільний пудинг. За бажанням, на два шари можна покласти нарізаний банан, хто любить чорнослив, сміливо додавайте, там йому саме місце.
Відрізаємо гірку яка піднялася у коржа, якщо вона є, або просто трохи рівняємо всі коржі і натираємо залишки на звичайній тертці.
Торт повністю змащуємо кремом і посипаємо крихтою. Приємного чаювання!