Торт «Чорний принц» – детальний рецепт приготування

Торт «Чорний принц» - детальний рецепт приготування

Насправді у торта «Чорний принц» найпростіший рецепт, який зможе втілити в життя навіть сама недосвідчена господиня.

Продукти:

  • 3 шт яйця (великих)
  • 1,5 склянки борошна
  • 1 склянка кефіру (теплого)
  • 1 склянка цукру (не повна)
  • 4 ст. л соняшникової олії
  • 1 пакетик розпушувача
  • 1,5 ч. л. соди
  • 5 ст. л. какао
  • 1 пакетик ваніліну (за бажанням)

Як приготувати торт «Чорний принц»:

У теплий кефір додаємо соду і залишаємо підніматися. Заздалегідь перелийте кефір в миску, він збільшується в розмірі.

Збиваємо білки, додаємо до них жовтки, одну половину від всієї кількості цукру, олію і кефір який піднявся (жовтки з цукром можна попередньо трохи збити віночком).

Не перемішуйте, щоб білки не осіли.

Потім, в окремій мисці змішуємо сухі інгредієнти: борошно, какао, другу частину цукру, ванілін і розпушувач.

Перемішуємо сухі інгредієнти до однорідності, додаємо до яєчної маси і знову все перемішуємо.

Скажу відразу, випікати краще двома заходами, два коржа.

Якщо залити все тісто в форму, то воно підніметься гіркою і трісне. Але навіть якщо він у вас підніметься і трісне, не переживайте, все одно нам потрібна бісквітна крихта. Якщо у вас є дві однакові форми, то просто розділіть тісто навпіл і залийте.

Якщо однакових немає, випікайте в два заходи при 170 градусах близько 30 хв. Орієнтуйтеся на свою духовку, головне щоб не згорів (особливо у кого газова, з нижньою подачею вогню).

При випіканні духовку НЕ ВІДКРИВАТИ!

Краще розрізати коржі ниткою, але можна і по-старому ножем. Просто ниткою набагато зручніше і тонше можна розрізати. Розрізаємо остиглий бісквіт.

Виходить чотири м’яких коржа.

Робимо найпростіший сметанний крем (сметана + цукор), можна ще додати один ванільний пудинг. За бажанням, на два шари можна покласти нарізаний банан, хто любить чорнослив, сміливо додавайте, там йому саме місце.

Відрізаємо гірку яка піднялася у коржа, якщо вона є, або просто трохи рівняємо всі коржі і натираємо залишки на звичайній тертці.

Торт повністю змащуємо кремом і посипаємо крихтою. Приємного чаювання!

Торт «Чорний принц» - детальний рецепт приготування