Торт прекрасно поєднує в собі всі інгредієнти. Повітряний, пористий бісквіт, відмінно просякнутий і прошарований білим шоколадом, кокосовою стружкою і мигдальним горіхом.
Крем – збиті вершки з м’яким сиром, який при бажанні можна замінити вершковим сиром. Готується легко і просто, виглядає красиво!
Необхідні продукти:
Інгредієнти розраховані на торт діаметром 18 см, висота 11 см, вага 1.600 кг.
Бісквіт
- Яйця – 4 шт., чиста вага 4 яєць 220 грам
- Цукор – 110 грам
- Ванільний цукор – 10 грам або за смаком
- Пшеничне борошно – 110 грам
- Картопляний крохмаль – 40 грам
- Розпушувач для тіста – 10 грам
- Сіль – дрібка
Крем
- Вершки 30% -35% жирності – 400 мл.
- Цукрова пудра – 110 грам
- М’який сир – 360 грам / можна замінити вершковим сиром
Ганаш
- Білий шоколад – 100 грам
- Вершки 30% -35% жирності – 50 мл.
Просочення
- Вершки 30% -35% жирності – 50 мл.
- Молоко – 50 мл.
- Цукор – 15 грам
Посипання
- Кокосова стружка – 45 грам
- Мигдальний горіх – 65 грам
Як приготувати торт Ніжність
Спочатку треба приготувати бісквіт, як його приготувати ви можете подивитися в попередньому моєму рецепті – Повітряний бісквіт для торта.
Дивитись рецепт бісквіта для торта
Дістаємо бісквіт з холодильника, звільняємо від плівки.
Зрізаємо шапку бісквіта, щоб бісквіт був рівний. Вона нам знадобиться, для обсипання торта.
Якщо бісквіт добре підрум’яниться знизу, то можна зрізати і низ бісквіта.
Розрізаємо бісквіт на три коржа. Спочатку ножем я прорізаю контур по краю. В отриманий розріз вставляю нитку. І розрізаю ниткою бісквіт.
Ось такий у розрізі виходить повітряний і пористий бісквіт.
Кожен шар будемо посипати кокосовою стружкою і мигдальним горіхом.
Горіхи треба подрібнити ножем, дуже дрібно їх кришити не треба.
Змішуємо горіхи разом з кокосовою стружкою.
Приготуємо крем. Виливаємо охолоджені вершки в охолоджену чисту суху чашку.
Починаємо збивати на невеликих оборотах міксера.
Коли вершки починають пінитися, поступово додаємо цукрову пудру і продовжуємо збивати.
Цукрову пудру ввели, поступово збільшуємо обороти міксера до максимальних.
Коли вершки стали пишні і на поверхні видно малюнок від віночків – досить збивати.
Додаємо в вершки м’який сир.
Якщо у вас сир щільний, то перед тим як його додавати в вершки, пробийте його міксером, щоб він став повітряним.
Акуратно на не великих оборотах міксера, перемішуємо до однорідного стану.
Виходить ніжний, повітряний крем, який відмінно тримає форму.
Приберіть поки крем в холодильник.
Приготуємо просочення для бісквіта.
У 50 мл жирних вершків додаємо 50 мл молока, і 15 грам цукру або цукрової пудри
Добре перемішати, щоб цукор розчинився.
Приготуємо ганаш. У гарячі вершки висипаємо подрібнений білий шоколад так, щоб він був повністю покритий вершками.
Почекаємо дві – три хвилини, що б шоколад розтанув.
І ретельно перемішати віночком до однорідного стану.
Так як кількість вершків невелика, то вони остигають швидко.
Тому, якщо маса добре не перемішується, то розігрійте її трохи в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
Все ретельно перемішуємо. Ганаш готовий.
Сформуємо торт.
На тарілку викладаємо нижній корж.
Рівномірно поливаємо його 1/3 частиною просочення.
Далі рівномірно розподіляємо 1/3 частину ганаша.
Одягаємо кільце. Кільце всередині я закрила харчовою плівкою, щоб легше було знімати кільце з готового торта.
Посипання з кокосової стружки і мигдальних горіхів ділимо на 4 частини.
Посипаємо ¼ частиною посипання нижній корж.
Крем теж ділимо візуально на 4 частини.
Викладаємо ¼ частина крему, і акуратно розрівнюємо по всій поверхні.
Накриваємо другим коржем. Корж злегка придавлюємо, щоб він скріпився з кремом.
І все повторюємо.
Наносимо 1/3 частину просочення. Далі 1/3 частина ганаша. Розрівнюємо. Посипаємо ¼ частиною посипання. Викладаємо ¼ частину крему, і акуратно розрівнюємо по всій поверхні.
Викладаємо останній 3 корж і повторюємо.
- просочення
- ганаш
- посипання
- крем
Закриваємо торт харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 5-6 годин, я зазвичай прибираю на ніч. Щоб торт добре просочився і зафіксувався.
Частину крему треба залишити для вирівнювання боків торта. Крем теж прибираємо в холодильник.
Готовий торт дістаємо їх холодильника.
Звільняємо від форми. Знімаємо плівку.
Вирівнюємо кремом край торта.
Шапку бісквіта, яку ми зрізали на початку, треба подрібнити в дрібну крихту. Це можна легко зробити руками.
З’єднуємо крихту разом з посипанням яке залишилось, перемішаємо.
Прикрашаємо торт за своїм бажанням, кремом і крихтою.