Торт «Пташине молоко» в магазині більше не купую, завжди готую сама

Торт «Пташине молоко» в магазині більше не купую, завжди готую сама

«Пташине молоко», це ніжний шоколадний бісквіт в поєднанні з легким і повітряним білковим шаром, вкритий шоколадною глазур’ю. Неймовірно смачний і дуже ніжний торт, а готується він дуже просто. Єдина умова – наявність найсвіжіших яєць, адже білки не піддаються термічній обробці, тому продукти повинні бути найвищої якості.

Продукти:

  • яйце – 4 шт.
  • цукор – 6 ст.л.
  • борошно – 3 ст.л.
  • какао порошок – 1 ст.л.
  • вода тепла (для тіста) – 50 мл
  • розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • сіль – дрібка
  • желатин – 10 г.
  • вода холодна (для желатину) – 50 мл
  • шоколад темний – 80 г.
  • масло вершкове – 50 г.

Як приготувати торт «Пташине молоко»:

Підготувати все необхідне. Яйця акуратно розділити на білки і жовтки. Білки поки прибрати в холодильник. У жовтки всипати половину цукру, влити теплу воду температурою 40-50 градусів.

Збити міксером протягом 3-4 хвилин. Маса значно збільшиться в об’ємі, посвітлішає і стане пишною і повітряною. Всипати розпушувач, борошно і какао порошок, столові ложки набирати з гіркою. Сухі інгредієнти обов’язково просіяти, щоб тісто наситилося киснем. Також це допоможе уникнути борошняних грудочок.

Перемішати лопаткою. Тісто трохи відпаде, по консистенції воно схоже на ніжний повітряний шоколадний крем.

Викласти в форму. Якщо використовуєте кулінарне кільце без дна, застелити його фольгою і змастити маслом, стіни не змащувати. Діаметр форми 17 сантиметрів.

Випікати в духовці на 160 градусах 20 хвилин. Готовність перевірити сірником, який повинна виходити з центру сухим. Звільнити від форми і охолодити на решітці.

Желатин замочити у воді згідно з інструкцією на упаковці, потім підігріти в мікрохвильовці до розчинення, не кип’ятити. У білки додати дрібку солі.

Збити міксером, підсипаючи в процесі по чайній ложці цукру. Продовжувати роботу до отримання консистенції твердих піків. Порціями додати розчинений желатин, не припиняючи при цьому збивання.

Корж вийшов високим, тому верхівку можна трохи зрізати. Укласти шоколадну основу в кулінарне кільце. Для зручності стінки вистелити спеціальною плівкою для торта або ж розрізати рукав для запікання. Викласти білковий крем.

Розрівняти і прибрати в холодильник на 3-4 години.

Коли білки застигнуть, зняти кулінарне кільце, відокремити плівку.

Шоколад і вершкове масло розтопити в мікрохвильовці, дати трохи охолонути. Вилити спочатку на верх торта.

А потім розподілити і з боків. Прибрати в холодильник на півгодини, щоб шоколад встиг схопитися. Легендарний десерт Пташине молоко готовий. Відмінне поєднання насиченої шоколадної основи і легкого білкового крему, неодмінно порадує ваших близьких. Приємного чаювання!