“Юрча” – звідки така назва не знаю, але спробувавши якось пару років тому приготувати один раз і рецепт відразу прижився, і тепер я щороку закриваю по 2-3 порції, а це не менше ніж 30 банок об’ємом 500 мл. Тут все в міру і спеції та гостринка, а взимку зручно тим, що можна відкрити баночку та подати з м’ясом чи рибою, макаронами наприклад.
Необхідні продукти:
- кабачки – 3 кг
- перець болгарський – 1 кг
- помідори – 1,5 кг
- петрушка – 150г
- часник – 2 головки
- сіль – 80 г
- цукор – 200 г
- олія – 300 мл
- оцет 9% – 100 мл
- перець чорний горошок – 12 ш
- перець чорний запашний – 4 шт
- лавровий лист – 3 шт
Покроковий процес приготування:
Кабачки очищаємо, забираємо насіння і наріжемо дрібними кубиками. Вага очищених кабачків у мене 3 кг.
Перець 1 кг очистимо і режим такими приблизно кубиками як кабачки.
Помідори 1,5 кг, часник 2 головки та пучок петрушки грам 150 пропускаємо через м’ясорубку.
Помідори з петрушкою, часником переливаємо в каструлю, додаємо цукор 200 грам, сіль 80 грам, відразу вливаємо оцет 9% 100мл, вливаємо олію 250мл і додаємо спеції.
Додаємо чорний перець горошком, чорний запашний перець і пару лаврових листочків.
Додаємо сіль, цукор, оцет і доводимо до кипіння. Додаємо кабачки, перець перемішуємо та тушкуємо 60 хвилин.
Не бійтеся нічого не пригорить, головне інколи помішувати.
За цей час підготуємо банки, добре миємо та стерилізуємо, розкладаємо по банкам і закатуємо.
Банки перевертаємо, укутуємо та залишаємо до повного охолодження. Зберігаємо у прохолодному місці.