Варена грудинка в цибулевому лушпинні: з часником і перцем. Сало по-домашньому

Варена грудинка в цибулевому лушпинні: з часником і перцем. Сало по-домашньому

Грудинка, приготована за цим рецептом, виходить майже копченою, прошарок м’яса м’який, саме сало ніжне. Нарізка зі шматка такої грудинки виглядає чудово і святково.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • свинна грудинка, 1 кг;
  • лушпиння цибульне;
  • вода, 1 л;
  • лавровий лист, 3 шт;
  • сіль, 80 г;
  • перець горошком і коріандр насіння по 1 ч.л;
  • гвоздика, 3 шт;
  • запашний перець, 15 шт.

Процес приготування грудинки в цибулевому лушпинні

Розсіл даний в пропорції на 1 літр води, якщо у вас води більше. Правильно розраховуйте кількість солі і спецій.

Сало ріжемо на довгасті шматки.

Лушпиння цибулі у великій кількості промиваємо і варимо протягом 30 хвилин і настоюємо ніч.

Проціджуємо відвар і беремо скільки треба.

У каструлю укладаємо сало з м’ясом, додаємо всі спеції і сіль, заливаємо цибульним відваром і доводимо до кипіння.

Зменшуємо вогонь і варимо протягом 20 хвилин. Час залежить від розміру шматків, якщо великі – варимо 30 – 40 хвилин. Залишаємо в відварі на ніч.

Виймаємо з розсолу шматки і обсушуємо паперовими рушниками.

Частину грудинки можна обернути в пергамент і зберігати в холодильнику, а частину покласти в морозильну камеру – так грудинка зберігається дуже довго.

Закуска просто дивовижна, для аромату і більш яскравого смаку. У лушпиння цибулі можна додати часникову або зубки часнику.