Вершкові булочки: просто тануть у роті. Набагато кращі, чим звичайна здоба з магазину

Вершкові булочки: просто тануть у роті. Набагато кращі, чим звичайна здоба з магазину

Вершкові булочки просто тануть у роті. Така здоба виходить повітряною, пишною дуже ароматною. Тісто можна використовувати для булочок з начинкою.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко тепле, 250 мл;
  • сіль дрібка;
  • цукор, 2 ст.л;
  • масло вершкове, 60 г;
  • яйце, 1 шт;
  • дріжджі свіжі, 20 г або сухі, 10 г;
  • борошно, 550 г.

Для приготування начинки візьміть:

  • масло вершкове, 150 г;
  • цукор, 150 г;
  • борошно, 150 г;
  • жовток + молоко для змащування.

Процес приготування булочок

Розтоплене вершкове масло змішуємо з теплим молоком і яйцем, дріжджами.

Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо пухнасте, м’яке і не липке тісто.

Накриваємо і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Змішуємо просіяне борошно з цукром і розм’якшеним вершковим маслом, перетираємо масу до однорідності.

Стіл присипаємо борошном і розкачуємо пласт.

Посипаємо крихтою, складаємо і розкачуємо, знову посипаємо крихтою, складаємо і розкачуємо.

Вершкові булочки: просто тануть у роті. Набагато кращі, чим звичайна здоба з магазину

Вершкові булочки: просто тануть у роті. Набагато кращі, чим звичайна здоба з магазину

Таким чином робимо до тих пір, поки не використовуємо всю крихту.

Розкачуємо пласт, ріжемо порційними шматочками.

Вершкові булочки: просто тануть у роті. Набагато кращі, чим звичайна здоба з магазину

Беремо кінчики з усіх боків і защипуємо в середині, вставляємо в місце защипа горішок – арахіс або мигдаль.

Вершкові булочки: просто тануть у роті. Набагато кращі, чим звичайна здоба з магазину

Викладаємо булочки на деко, застелене пергаментом, накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.

Змащуємо збитим жовтком з парою ложок молока, посипаємо залишками крихти або подрібненими горіхами.

Вершкові булочки: просто тануть у роті. Набагато кращі, чим звичайна здоба з магазину

Випікаємо при 180 градусах близько 20 – 30 хвилин, дивіться по своїй духовці.

Вершкові булочки: просто тануть у роті. Набагато кращі, чим звичайна здоба з магазину

Булочки виходять вологими, за рахунок начинки з крихти, дуже ароматними і м’якими, вони відмінно поєднуються з молоком, йогуртом, чаєм і какао.