Відкритий пиріг зі сливами. Ніжна, розсипчаста випічка з кисло-солодким смаком

Відкритий пиріг зі сливами. Ніжна, розсипчаста випічка з кисло-солодким смаком

Відкритий пиріг зі сливами можна зробити з будь-якою начинкою на Ваш розсуд. Він виходить дуже ніжним і смачним.

Необхідні продукти:

Тісто:

  • Вершкове масло або маргарин – 350 гр.
  • Цукор – 350 гр.
  • Борошно – 400 гр.
  • Яйця – 5 шт.
  • Сода – 1/3 ч. л.
  • Ванілін – 1 пакетик
  • Розпушувач – 1 пакетик

Начинка:

  • слива – 1 кг.

Як приготувати пиріг зі сливами

Змішайте цукор з яйцями, додайте маргарин або масло. Після цього всипте в тісто борошно, сіль, соду і розпушувач. Тісто має бути по консистенції як густа сметана.

Промийте сливи, розділіть на дві частини, кісточки видаліть.

Прогрійте духовку до 180 градусів, застеліть деко папером для випічки і вилийте туди готове тісто.

По всій поверхні тіста розкладіть половинки слив.

Відправте в духовку на 30-35 хвилин.

Пиріг необхідно остудити і посипати пудрою.

Відкритий пиріг зі сливами готовий – дуже ніжний і розсипчастий.