Сьогодні хочемо познайомити вас з ще одним дуже простим і легким у приготуванні печивом. Весь процес приготування, займе мінімум часу.
Печиво виходить дуже смачне, ароматне, шарувате і дуже легко готується. Обов’язково спробуйте приготувати!
Продукти
На 24 штуки (~ 640г)
- Яйця – 1 шт
- Йогурт – 140 гр
- Вершкове масло – 100 гр
- Борошно – 270 – 300 гр
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – дрібка
Начинка:
- Горіхи будь-які (у нас грецькі) – 100гр (1 ст. очищених)
- Цукор – 80 гр
- Кориця – 1 ч.л
Як приготувати горіхове печиво до чаю
У миску розбиваємо яйце і додаємо сіль, злегка розмішуємо виделкою. Потім додаємо йогурт. Він повинен бути густим і несолодким. Кладемо вершкове масло кімнатної температури і все розмішуємо. Також можна скористатися міксером.
В отриману масу додаємо частину просіяного борошна, розпушувач і все добре перемішуємо.
Поступово додаємо борошно, що залишилося. Муки може знадобитися трохи більше або трохи менше. Тісто має вийти м’яким піддатливим і не липнути до рук.
Готове тісто, накриваємо і прибираємо в холодильник на 10 хвилин.
В цей час готуємо начинку. Горіхи (у нас грецькі) необхідно подрібнити до дрібної крихти.
Висипаємо їх у миску і додаємо цукор і корицю. Все перемішуємо.
Одну третю частину начинки насипаємо прямо на стіл і зверху кладемо тісто.
Тісто присипаємо борошном і розкачуємо в коло товщиною близько 2-3 мм.
На тісто викладаємо що залишилася начинку і розподіляємо її по всій поверхні.
Коло розрізаємо на 24 рівних сегмента.
Кожну частину звертаємо від краю до центру як звичайний рогалик.
Печиво перекладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Виймаємо печиво з духовки і даємо йому охолонути.
Печиво готове. Смачного!