Виявляється, картоплю, як у знаменитому ресторані, легко приготувати вдома. Нешкідливий рецепт фастфуду

Виявляється, картоплю, як у знаменитому ресторані, легко приготувати вдома. Нешкідливий рецепт фастфуду

Давайте візьмемо всіма улюблену страву з відомого ресторану швидкого харчування і скоротимо її “шкідливість” до мінімуму, при цьому не торкнувшись смак. Готую картоплю “Айдахо” – вона же картопля по-селянськи (як в Макдональдс) тільки без літрів олії для фритюру. Така картопелька порадує і дітей і дорослих. Спеції можна використовувати на ваш смак. Я, наприклад, додаю ще й паприку для кольору.

Необхідні продукти:

  • картопля з шкіркою 1кг
  • кріп
  • сіль 1 чл
  • сухий часник (можна додати свіжий) 1 чл
  • солодка паприка 1 чл
  • чорний мелений перець 1/2 чл
  • соняшникова олія 1 ст.л

Як приготувати картоплю

Ретельно мию картоплю за допомогою щітки. Нарізаю картоплю на часточки приблизно 1,5 см завтовшки.

У пакет засинаю всі спеції і дрібно нарізаний кріп.

Закладаю картопляні дольки.

Додаю олію і ретельно струшують вміст, щоб спеції з олією рівномірно розподілилися.

Розігріваю духовку до 180 градусів. Деко застеляю пергаментом. Викладаю картоплю на деко і запікаю 25-30 хвилин до готовності картоплі.

От і все! Виходить ніжна картопелька зі скоринкою, яка добра і як гарнір і як самостійна страва – головне, вибрати соус за смаком. Смачного!