Вік живи вік учись. В цьому році буду пекти паски з бездріжджового тіста

Вік живи вік учись. В цьому році буду пекти паски з бездріжджового тіста

Наближається одне з найсвітліших свят Великдень та кожна господиня напевно вже ламає голову над тим, які паски приготувати. У кожної господині є свій улюблений рецепт приготування цієї випічки. Зовсім недавно я дізналася про сирні паски, які готуються з бездріжджового тіста. Це ідеальний варіант для тих, хто з якихось причин не любить морочитися з дріжджовим тістом або обмежений у часі.

Для приготування сирних пасок нам знадобляться наступні інгредієнти (з такої кількості інгредієнтів вийдуть п’ять пасок вагою в 200 грамів):

  • Яйця – 3 штуки
  • Цукор – 160 грамів
  • Вершкове масло – 100 грамів
  • Сир 10% жирності – 300 грамів
  • Борошно – 250 грамів
  • Ізюм та цукати – по 50 грамів кожного
  • Сіль, сода, ванілін – щіпка
  • Розпушувач – 1 столова ложка
  • Цедра лимона – за смаком

Рецепт приготування:

Яйця зліг збиваємо міксером, поступово висипаємо цукор і продовжуємо збивати. Вливаємо розтоплене вершкове масло, не перестаючи збивати. Маса повинна бути схожа на крем. У два прийоми додаємо сир, збиваємо до тих пір поки не вийде маса без крупинок і грудок. Додаємо цедру лимона, соду, сіль, ванілін і знову ретельно перемішуємо.

Висипаємо родзинки і цукати.

Вік живи вік учись. В цьому році буду пекти паски з бездріжджового тіста

Додаємо частину просіяного борошна і розпушувач, перемішуємо, висипаємо борошно, що залишилося.

Вік живи вік учись. В цьому році буду пекти паски з бездріжджового тіста

Паперові формочки змащуємо соняшниковою олією, заповнюємо масою до половини. Випікати паску в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-50 хвилин.

Вік живи вік учись. В цьому році буду пекти паски з бездріжджового тіста

Посипаємо паски цукровою пудрою або покриваємо глазур’ю. З наступаючим святом, всього вам доброго.