Наближається одне з найсвітліших свят Великдень та кожна господиня напевно вже ламає голову над тим, які паски приготувати. У кожної господині є свій улюблений рецепт приготування цієї випічки. Зовсім недавно я дізналася про сирні паски, які готуються з бездріжджового тіста. Це ідеальний варіант для тих, хто з якихось причин не любить морочитися з дріжджовим тістом або обмежений у часі.
Для приготування сирних пасок нам знадобляться наступні інгредієнти (з такої кількості інгредієнтів вийдуть п’ять пасок вагою в 200 грамів):
- Яйця – 3 штуки
- Цукор – 160 грамів
- Вершкове масло – 100 грамів
- Сир 10% жирності – 300 грамів
- Борошно – 250 грамів
- Ізюм та цукати – по 50 грамів кожного
- Сіль, сода, ванілін – щіпка
- Розпушувач – 1 столова ложка
- Цедра лимона – за смаком
Рецепт приготування:
Яйця зліг збиваємо міксером, поступово висипаємо цукор і продовжуємо збивати. Вливаємо розтоплене вершкове масло, не перестаючи збивати. Маса повинна бути схожа на крем. У два прийоми додаємо сир, збиваємо до тих пір поки не вийде маса без крупинок і грудок. Додаємо цедру лимона, соду, сіль, ванілін і знову ретельно перемішуємо.
Висипаємо родзинки і цукати.
Додаємо частину просіяного борошна і розпушувач, перемішуємо, висипаємо борошно, що залишилося.
Паперові формочки змащуємо соняшниковою олією, заповнюємо масою до половини. Випікати паску в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-50 хвилин.
Посипаємо паски цукровою пудрою або покриваємо глазур’ю. З наступаючим святом, всього вам доброго.