Випічка на кожен день, з’їдається в одну мить – детальний рецепт

Випічка на кожен день, з'їдається в одну мить - детальний рецепт

Випічка на кожен день “Скони”. По суті це велика печиво. Готується просто, виходить апетитною на вигляд, ситно та смачно. Мене виручає така випічка, наприклад, коли раптово приїхали гості, а до чаю нічого смачного немає.

Необхідні продукти:

  • яйце – 1 шт
  • сіль – 1/3 ч.л
  • цукор – 50 г
  • ванілін – 1 пачка
  • вершкове масло – 100 г
  • сметана – 120 г
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • борошно – 300 г
  • курага – 100 г
  • родзинки – 100 г

Як приготувати велике печиво

І так приступаємо. Для початку розтопимо вершкове масло 100 грамів, щоб воно встигло трохи охолонути.

У миску розбиваємо 1 яйце, додаємо 50 г цукру, 1/3 ч.л. солі збиваємо віночком і додаємо 120 г сметани, ванілін і вливаємо вершкове масло. Все перемішуємо. Відміряємо 300 г борошна і додамо 1 ч.л. розпушувача. Тепер борошно з розпушувачем додаємо в тісто і замішуємо тісто лопаткою. Тепер тісто прибираємо у холодильник на 20 хвилин. За цей час замочимо в гарячій воді 100 грам кураги та родзинок. Обсушуємо, курагу поріжемо дрібніше.

Випічка на кожен день, з'їдається в одну мить - детальний рецепт

Дістаємо тісто з холодильника кладемо на лист, застелений папером для випічки. Руками формуємо коло діаметром 25 см. Лопаткою підправляємо краї.

Тепер зверху посипаємо курагою та родзинками, посипаємо цукром. Якщо хочете, щоб вийшло як коржики, можна розрізати на трикутнику вже на даному етапі.

Випічка на кожен день, з'їдається в одну мить - детальний рецепт

Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 180 градусах 20 хвилин, тепер накриваємо фольгою і випікаємо до готовності приблизно ще 20 хвилин.

Дістаємо з духовки та розрізаємо на трикутники. Смачного!