Цікавий рецепт піци, яка виходить по-справжньому італійською, традиційною стравою. Об’єм тіста – на дві великі піци.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- борошно, 2 склянки;
- вода тепла, 1 склянка;
- сіль, 1 ч.л;
- цукор, 2 ч. л;
- дріжджі сухі, 1 ч. л;
- базилік сухий, 1 ч. л;
- олія соняшникова, 2 ст.л.
Процес приготування піци
У теплій воді розчиняємо сіль, цукор, дріжджі.
Всипаємо частинами просіяне борошно, базилік і вливаємо олію, далі знову додаємо борошно.
Порада: базилік при випіканні дає приголомшливий аромат та смак.
Накриваємо тісто та залишаємо на 1 годину у теплому місці.
Тісто буде м’яким і трохи рідким, але це так і має бути. Ділимо його на 2 частини.
Стіл трохи присипаємо борошном і трохи розкачуємо тісто, перекладаємо на лист. Ще трохи розтягуємо за формою.
Викладаємо начинку, обов’язково присипавши орегано, без якого не буде справжньої італійської піци.
Спочатку змащуємо томатним соусом, посипаємо сиром і кладемо будь-яку начинку.
Випікаємо піцу як завжди і подаємо до столу ароматну та ситну, справжню італійську страву.