Вишукана капустка по-корейськи: смачна закуска, в яку закохаються ваші гості

Вишукана капустка по-корейськи: смачна закуска, в яку закохаються ваші гості

Маринована капуста – одна з найулюбленіших закусок для повсякденного і святкового столу. Корейці називають її кимчи, але цей рецепт кілька стилізований з урахуванням наших смаків. Ця пікантна капуста буде справжньою окрасою вашого столу.

Необхідні продукти:

  • 1-2 кг – капуста
  • 2-3 шт – морква
  • ½ головки – часник
  • 3 ст. л. – соняшникова олія
  • 4 ст. л. – оцет
  • 2,5 ч. л. – сіль
  • 2 ч. л. – цукор
  • коріандр, перець чорний по 1,5 чайних ложок;
  • чилі перець, куркума – за смаком.

Як приготувати капустку по-корейськи

Нарізаємо капусту на квадрати або часточки, натираємо моркву на спеціальній тертці для корейських страв. Можна просто тонко нарізати, ріжемо часник.

У великій ємності віджимаємо капусту, присолюємо, добре мнемо так, щоб з’явився сік.

Додаємо морквину, оцет, з’єднаний з цукром, все вимішуємо.

Розігріваємо олію, прибираємо вогонь, додаємо часник, коріандр, обидва види перцю, куркуму, все перемішуємо і виливаємо в капусту відразу.

Все вимішуємо і ставимо під вантаж, під кришку на 1 годину.

Все вимішуємо заново і знову прибираємо в холод, тепер уже на 2 години.

Подаємо як закуску, можна зберігати в банку з маринадом до 7 днів.