Витрачаю 15 хвилин свого часу і смачні в’ялені помідори на столі

Витрачаю 15 хвилин свого часу і смачні в'ялені помідори на столі

За цим рецептом готують вже всі кого я знаю – смачно дуже! В’ялені помідори приготовані за цим найпростішим рецептом економлять не тільки час, але і на смак значно кращі. А все завдяки маленькому, але дуже важливого нюансу!

Готові помідори можна зберігати в холодильнику до року, але у нас вони розлітаються зі швидкістю світла! Кожен раз порцію збільшую і недаремно. Помідори додаю в салати, використовую при приготуванні піци, та й просто з тостом і скибочкою сиру – неймовірна смакота!

Для приготування знадобиться:

  • Помідори – 500 гр.
  • Сушений базилік – 1 ч.л.
  • Сушений часник – 1 ч.л.
  • Цукор 0,5 ч.л.
  • Сіль 0,5 ч.л.
  • Оливкова олія – 100 мл.

Помідори краще вибирати м’ясисті, в ідеалі сорт сливка.

Помідори мию і зайву вологу витираю паперовим рушником.

Нарізаю на несильно великі часточки. Багато господинь видаляють насіння з помідорів. Спробувавши два варіанти, дійшла висновку, що з насінням соковитіше (не гумові).

Перекладаю часточки помідорів на тарілку.

Посипаю цукром (обов’язково) і сіллю за смаком.

Трохи скроплюю оливковою олією.

Ставлю тарілку в мікрохвильову піч на максимальних обертах (у мене 800 ват). Виставляю 8 хвилин і старт.

Витрачаю 15 хвилин свого часу і смачні в'ялені помідори на столі

Через пройдений час, зливаю зайву рідину, яку в подальшому використовую для заливки.

Повертаю помідори в піч ще на 7 хвилин.

Даю помідорам охолонути. Перекладаю в більш зручний для зберігання посуду. Кожну скибочку при цьому посипаю сушеним базиліком і часником.

Заливаю оливковою олією перемішаною з соком з помідорів, який зливала під час готування.

Друзі, я дуже раджу спробувати приготувати з базиліком і часником, впевнена Вам сподобається!