За цим рецептом готують вже всі кого я знаю – смачно дуже! В’ялені помідори приготовані за цим найпростішим рецептом економлять не тільки час, але і на смак значно кращі. А все завдяки маленькому, але дуже важливого нюансу!
Готові помідори можна зберігати в холодильнику до року, але у нас вони розлітаються зі швидкістю світла! Кожен раз порцію збільшую і недаремно. Помідори додаю в салати, використовую при приготуванні піци, та й просто з тостом і скибочкою сиру – неймовірна смакота!
Для приготування знадобиться:
- Помідори – 500 гр.
- Сушений базилік – 1 ч.л.
- Сушений часник – 1 ч.л.
- Цукор 0,5 ч.л.
- Сіль 0,5 ч.л.
- Оливкова олія – 100 мл.
Помідори краще вибирати м’ясисті, в ідеалі сорт сливка.
Помідори мию і зайву вологу витираю паперовим рушником.
Нарізаю на несильно великі часточки. Багато господинь видаляють насіння з помідорів. Спробувавши два варіанти, дійшла висновку, що з насінням соковитіше (не гумові).
Перекладаю часточки помідорів на тарілку.
Посипаю цукром (обов’язково) і сіллю за смаком.
Трохи скроплюю оливковою олією.
Ставлю тарілку в мікрохвильову піч на максимальних обертах (у мене 800 ват). Виставляю 8 хвилин і старт.
Через пройдений час, зливаю зайву рідину, яку в подальшому використовую для заливки.
Повертаю помідори в піч ще на 7 хвилин.
Даю помідорам охолонути. Перекладаю в більш зручний для зберігання посуду. Кожну скибочку при цьому посипаю сушеним базиліком і часником.
Заливаю оливковою олією перемішаною з соком з помідорів, який зливала під час готування.
Друзі, я дуже раджу спробувати приготувати з базиліком і часником, впевнена Вам сподобається!