Такий ароматний, яблучний рулет готується з мінімального набору продуктів, нічого дорого у вигляді якісного вершкового масла не потрібно, але результат вам точно припаде до смаку.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно, 270 г4
- яблука, 2 шт;
- сіль дрібка;
- цукор, 80 г;
- ванілін;
- яйце, 1 шт;
- молоко тепле, 100 мл;
- дріжджі сухі, 8 г;
- джем, цукрова пудра, жовток + молоко.
Процес приготування булочок
У теплому молоці розчиняємо дріжджі, цукор і залишаємо на кілька хвилин, поки не з’явиться піна.
Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю, ваніліном до смаку і вливаємо молочну масу і збите яйце.
Вимішуємо тісто, воно не повинно бути липким і тугим.
Накриваємо плівкою і залишаємо в теплому місці на 40 – 60 хвилин.
Обминаємо тісто і розкачуємо на столі, присипаному борошном в тонкий пласт.
Яблука очищаємо від шкірки, ріжемо тонкими часточками і викладаємо рівними смужками на пласт тіста.
Загортаємо рулет, в якому кожен оборот, буде підвертати яблучні дольки.
Змащуємо край пласта водою і скачується рулет остаточно, защипуємо край.
Тепер ріжемо рулет порційні шматочками, які викладаємо на деко, застелене пергаментом. Накриваємо рушником на 30 хвилин.
Збиваємо жовток з ложкою молока і змащуємо верх булочок.
Випікаємо при 180 градусах близько 20 – 30 хвилин, дивіться по своїй духовці, булочки повинні бути рум’яними.
Остуджуємо і посипаємо пудрою або змішуємо її з корицею.
Булочки дуже м’які й ароматні, вони залишаться свіжими і на наступний день.