Один із класичних рецептів шарлотки, яку можна випікати в духовці чи мультиварці.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 6 шт.;
- цукор, 200 г;
- борошно, 150 г;
- сіль дрібка, ванілін до смаку;
- розпушувач, 1 ч.л;
- яблука, 3 шт.;
- лимонний сік.
Процес приготування пирога
Чищені яблука тремо на великій тертці і збризкуємо лимонним соком, щоб маса не потемніла.
Форму застеляємо пергаментом і викладаємо яблучну масу.
Яйця з’єднуємо із сіллю і починаємо збивати до високої та пінистої маси. Збиваємо не менше ніж 5 хвилин.
Всипаємо цукор частинами і збиваємо, поки маса не перетвориться на стійку та дуже густу масу.
Всипаємо частинами просіяне борошно з розпушувачем, акуратно перемішуємо лопаткою до однорідності.
Виливаємо густе тісто на яблучну масу та розрівнюємо.
Випікаємо при 180 градусах близько 40-50 хвилин.
Перші 15 – 20 хвилин дверцята духовки не відчиняємо, щоб бісквіт не опав.
Остуджуємо хвилин 20 у формі, потім прибираємо та остуджуємо повністю.
Бісквіт виходить дуже високим і якщо є бажання, можна розрізати його на 2-3 коржі і змастити кремом зі сметани або вершків. До яблучної начинки такий крем відмінно підходить.