Взимку відкриваю баночку і мажу на хлібчик до борщу. Густий і ароматний соус на зиму

Взимку відкриваю баночку і мажу на хлібчик до борщу. Густий і ароматний соус на зиму

Густий і ароматний соус, який відмінно підходить в якості кетчупу, заправки в борщ, намазки на хліб, добавки в овочеве рагу та інші страви.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори, 2 кг;
  • цибуля, 200 г;
  • базилік, кінза, хмелі-сунелі, паприка, орегано;
  • гострий перець, 2 стручки;
  • часник, 2 головки;
  • оцет 9%, 25 мл;
  • олія соняшникова, 50 мл;
  • сіль, 1 ст.л;
  • цукор, 4 – 5 ст.л. або за смаком.

Процес приготування соусу на зиму

Помідори заливаємо кип’ятком на 4 хвилини і знімаємо шкірку.

Подрібнюємо помідори блендером або м’ясорубкою.

Порада: вибирайте м’ясисті сорти помідорів, щоб соус вийшов густим.

Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо на олії до золотистого кольору і охолоджуємо.

Часник, петрушку або кинзу, гострий перець і остиглу обсмажену цибулю подрібнюємо за допомогою блендера.

Ставимо пюре томатне з подрібненими добавками на плиту, додаємо всі спеції і ароматні трави за смаком, сіль і цукор.

Взимку відкриваю баночку і мажу на хлібчик до борщу. Густий і ароматний соус на зиму

Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо до уварювання 30 хвилин.

Базилік дрібно ріжемо і додаємо в соус, перемішуємо і варимо 10 хвилин.

Вливаємо оцет і варимо ще 5 хвилин.

Розкладаємо соус по сухим і стерилізованим баночках, закручуємо кришками, перевертаємо і залишаємо остигати.

Зберігаємо консервацію в підвалі або в коморі.

Взимку відкриваю баночку і мажу на хлібчик до борщу. Густий і ароматний соус на зиму

Соус буде дуже смачним, ароматним і гострим. Якщо хочете сильну густоту, тоді варіть в 1.5 рази довше, щоб випарувалася вся рідина.