Гарбузовий сік без соковижималки, простіше і смачніше рецепту просто немає, спробуйте і зрозумієте самі. Торік я приготувала так уперше і за минулий рік про інші рецепти і не згадала, готую тепер лише так.
У нас гарбузовим соком майже більше половини врожаю гарбуза з’їдається.
Необхідні продукти:
- гарбуз – 2,5 кг
- вода – 2 л
- апельсин – 4 шт
- цукор – 400 г
- лимонна кислота – 1,5 ч.л. (7г)
Як приготувати гарбузовий сік
І так беремо гарбуз, насіння прибираємо чистимо від шкірки, розрізаємо.
У мене чиста вага гарбуза 2,5 кг. Беремо велику товстостінну каструлю. Кладемо гарбуз, вливаємо 2 літри води, закриваємо кришкою і варимо до готовності гарбуза на невеликому вогні 10-15 хвилин, перевірити можна ножем.
Поки гарбуз вариться вичавлюємо сік із апельсинів. Тепер пробиваємо блендером до однорідності. Додаємо цукор 400 грам, додаємо лимонну кислоту 1 ч.л., за вагою у мене 7 грам, вливаємо сік апельсину.
Доводимо до кипіння, кип’ятимо хвилини 2-3 знімаємо з вогню, розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо стерилізованими кружками, банки перевертаємо і укутуємо, залишаємо так до повного остигання.
Такий сік може зберігатись у прохолодному місці до нового врожаю.
Як сік охолоне наливаємо по склянках і насолоджуємося.