Ця смачна страва з риби точно сподобається багатьом! Я часто готую таку рибку на обід чи вечерю, бо це просто, а головне, дуже смачно! Інгредієнти в цьому рецепті просто ідеально поєднуються між собою.
Необхідні продукти:
- Філе мінтаю – 600 г
- Цибуля – 2 шт
- Морква – 2 шт
- Буряк – 1 шт
- Вершкове масло – 130 г
- Майонез – 2 ст.л.
- Яйце – 1 шт
- Часник – 3 зубчики
- Сир твердий – 100 г
- Сіль за смаком
Як приготувати теплу шубу з риби
1. Нарізаю дрібно цибулю і обсмажую її до золотистого кольору на вершковому маслі з додаванням солі.
2. Нарізаю філе минтаю на шматочки завтовшки близько 1,5 см.
3. Натираю сирі моркву та буряки на великій тертці.
4. Змішую натерті овочі.
5. Додаю до них смажену цибулю, яка охолола.
6. Додаю подрібнений часник, майонез та сире яйце. Змішую інгредієнти до однорідного стану. Начинка готова.
7. Форму для випічки змащу вершковим маслом. Викладаю у форму шматочки філе минтая.
8. Зверху на філе риби викладаю “шубу” із овочів. Накриваю форму для випікання фольгою і ставлю її в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
9. Потім знімаю фольгу і викладаю на кожен шматочок риби скибочку твердого сиру. Знову ставлю рибу в духовку на 5 хвилин, щоб сир розплавився.
Ароматна страва з минтаю готова! Приємного апетиту, дорогі читачі! Подивіться, якою соковитою вийшла рибка. “Шубка” із овочів відмінно доповнює її. Це дуже смачна страва, яку можна приготувати як на вечерю, так і святковий стіл.