Заготівля для розсольника на зиму. Витрачаю з нею на приготування улюбленого супу не більше 30 хвилин

Заготівля для розсольника на зиму. Витрачаю з нею на приготування улюбленого супу не більше 30 хвилин

Як говориться в одному популярному мультфільмі: “Краще день втратити, потім за 5 хвилин долетіти!” Так і у нас, витративши пару годин на заготовку, розсольник готую дуже швидко. Без варіння перловки.

Якщо готувати пісний суп, залишається нарізати картоплю, засипати готовий розсольник в каструлю і чекати, коли буде готово! П’ять хвилин роботи, а смачний суп на столі. Так навіть і з м’ясом готувати, клопоту менше.

На 5 банок розсольнику в 700 мл знадобиться:

  • огірки свіжі – півтора кілограма,
  • морква – 500 грамів,
  • помідори – 1 кг,
  • цибуля ріпчаста – 500 грамів,
  • перловка – 250 грамів,
  • сіль – 1 столова ложка,
  • цукор – 2 столові ложки
  • соняшникова олія – 60 мл.,
  • оцет 9% – 60 мл.

Заготівля для розсольника на зиму. Витрачаю з нею на приготування улюбленого супу не більше 30 хвилин

Як приготувати розсольник на зиму

Перловку потрібно ретельно промити, до тих пір, поки вода не стане абсолютно прозорою.

Свіжі огірки нарізаємо дрібними кубиками

Морквину натираємо на грубій терці.

Помідори і цибулю теж дрібно нарізаємо. Частину помідорів можна пробити блендером або перемолоти на м’ясорубці.

Всі продукти складаємо в каструлю, додаємо цукор, сіль, олію і ставимо все на вогонь. У мене все увійшло в чотирьох літрову каструлю, правда з гіркою, але всі овочі уварилися, і незручності я не відчула.

Заготівля для розсольника на зиму. Витрачаю з нею на приготування улюбленого супу не більше 30 хвилин

Як тільки заготовка закипить, варимо все 20 хвилин.

Через 20 хвилин додаємо 60 мл. оцту, варимо ще 10 хвилин і розкладаємо гарячим в стерилізовані банки.

Заготівля для розсольника на зиму. Витрачаю з нею на приготування улюбленого супу не більше 30 хвилин

Банки закатуємо, перевертаємо догори дном і укутуємо, нехай остигають, чим довше, тим краще. Зберігається такий розсольник без холоду. Через тиждень вже можна його використовувати, огірки промаринуються, буде смачно!

Заготівля для розсольника на зиму. Витрачаю з нею на приготування улюбленого супу не більше 30 хвилин