Як говориться в одному популярному мультфільмі: “Краще день втратити, потім за 5 хвилин долетіти!” Так і у нас, витративши пару годин на заготовку, розсольник готую дуже швидко. Без варіння перловки.
Якщо готувати пісний суп, залишається нарізати картоплю, засипати готовий розсольник в каструлю і чекати, коли буде готово! П’ять хвилин роботи, а смачний суп на столі. Так навіть і з м’ясом готувати, клопоту менше.
На 5 банок розсольнику в 700 мл знадобиться:
- огірки свіжі – півтора кілограма,
- морква – 500 грамів,
- помідори – 1 кг,
- цибуля ріпчаста – 500 грамів,
- перловка – 250 грамів,
- сіль – 1 столова ложка,
- цукор – 2 столові ложки
- соняшникова олія – 60 мл.,
- оцет 9% – 60 мл.
Як приготувати розсольник на зиму
Перловку потрібно ретельно промити, до тих пір, поки вода не стане абсолютно прозорою.
Свіжі огірки нарізаємо дрібними кубиками
Морквину натираємо на грубій терці.
Помідори і цибулю теж дрібно нарізаємо. Частину помідорів можна пробити блендером або перемолоти на м’ясорубці.
Всі продукти складаємо в каструлю, додаємо цукор, сіль, олію і ставимо все на вогонь. У мене все увійшло в чотирьох літрову каструлю, правда з гіркою, але всі овочі уварилися, і незручності я не відчула.
Як тільки заготовка закипить, варимо все 20 хвилин.
Через 20 хвилин додаємо 60 мл. оцту, варимо ще 10 хвилин і розкладаємо гарячим в стерилізовані банки.
Банки закатуємо, перевертаємо догори дном і укутуємо, нехай остигають, чим довше, тим краще. Зберігається такий розсольник без холоду. Через тиждень вже можна його використовувати, огірки промаринуються, буде смачно!