Сьогодні зовсім незвичайний рецепт, розповім як можна застосувати листя хрону в кулінарії.
Багато хто задається питанням, що приготувати з листя хрону? Я готую з них приправу, яка підходить не тільки для м’яса і сала. Я її називаю “зелена аджика”. Ця заготовка підганяє наш імунітет і бореться з вірусами, що особливо актуально в осінньо-зимовий період! Вона прекрасно зберігається в холодильнику до 6 місяців, найчастіше додаю її в усі м’ясні та рибні страви, в супи і заправляю різноманітні салати.
Якщо ви любите спеції, то сміливо додавайте хмелі-сунелі і уцхо-сунелі, приправа заграє по-новому.
Що знадобиться з продуктів:
- Листя хрону – 6 шт
- Петрушка – 100 г
- Кріп – 100 г
- Перець гострий – 1-2 шт
- Перець болгарський – 250 г
- Часник – 150 г
- Горіхи грецькі – 200 г
- Олія соняшникова – 250 г
- Сіль – 2-3 чл
Як приготувати:
Зелень попередньо помити і дуже добре обсушити.
А поки необхідно подрібнити горіхи, найкраще буде скористатися блендером.
Потім необхідно взяти болгарський і гострий перець і часник, добре все очистити від насіння, промити, а далі подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки.
Якщо хочете приправу гостріше, тоді з гострого перцю, не виймайте насіння.
А тепер беремо зелень, її для зручності подрібнити в довільній формі, а далі відправляємо в чашу блендера і подрібнюємо разом з олією до пастоподібного стану.
Тепер залишилося з’єднати всі інгредієнти.
Додати сіль, приправа повинна бути злегка солона, інакше вона не буде довго зберігатися, і ретельно перемішати. Можна знову скористатися блендером.
Залишилося розкласти все по сухим, чистим баночках. Баночки повинні бути без тріщин і відколів. Закриваємо кришкою і прибираємо на зберігання в холодильник.
Ще раз хочу сказати, що приправа зберігається в холодильнику приблизно 6 місяців.