Заготівля з листя хрону: і до м’яса, і до риби, а можна і в суп додати

Заготівля з листя хрону: і до м'яса, і до риби, а можна і в суп додати

Сьогодні зовсім незвичайний рецепт, розповім як можна застосувати листя хрону в кулінарії.

Багато хто задається питанням, що приготувати з листя хрону? Я готую з них приправу, яка підходить не тільки для м’яса і сала. Я її називаю “зелена аджика”. Ця заготовка підганяє наш імунітет і бореться з вірусами, що особливо актуально в осінньо-зимовий період! Вона прекрасно зберігається в холодильнику до 6 місяців, найчастіше додаю її в усі м’ясні та рибні страви, в супи і заправляю різноманітні салати.

Якщо ви любите спеції, то сміливо додавайте хмелі-сунелі і уцхо-сунелі, приправа заграє по-новому.

Що знадобиться з продуктів:

  • Листя хрону – 6 шт
  • Петрушка – 100 г
  • Кріп – 100 г
  • Перець гострий – 1-2 шт
  • Перець болгарський – 250 г
  • Часник – 150 г
  • Горіхи грецькі – 200 г
  • Олія соняшникова – 250 г
  • Сіль – 2-3 чл

Як приготувати:

Зелень попередньо помити і дуже добре обсушити.

Заготівля з листя хрону: і до м'яса, і до риби, а можна і в суп додати

А поки необхідно подрібнити горіхи, найкраще буде скористатися блендером.

Заготівля з листя хрону: і до м'яса, і до риби, а можна і в суп додати

Потім необхідно взяти болгарський і гострий перець і часник, добре все очистити від насіння, промити, а далі подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки.

Якщо хочете приправу гостріше, тоді з гострого перцю, не виймайте насіння.

Заготівля з листя хрону: і до м'яса, і до риби, а можна і в суп додати

А тепер беремо зелень, її для зручності подрібнити в довільній формі, а далі відправляємо в чашу блендера і подрібнюємо разом з олією до пастоподібного стану.

Заготівля з листя хрону: і до м'яса, і до риби, а можна і в суп додати

Тепер залишилося з’єднати всі інгредієнти.

Додати сіль, приправа повинна бути злегка солона, інакше вона не буде довго зберігатися, і ретельно перемішати. Можна знову скористатися блендером.

Заготівля з листя хрону: і до м'яса, і до риби, а можна і в суп додати

Залишилося розкласти все по сухим, чистим баночках. Баночки повинні бути без тріщин і відколів. Закриваємо кришкою і прибираємо на зберігання в холодильник.

Заготівля з листя хрону: і до м'яса, і до риби, а можна і в суп додати

Ще раз хочу сказати, що приправа зберігається в холодильнику приблизно 6 місяців.