Закуска з скумбрії прикрасить будь-який святковий стіл і не залишить байдужим жодного з запрошених гостей.
Необхідні продукти:
- Скумбрія – 2 шт.
- Лимон – ½ шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Червоний цибуля – 3 шт.
- Ріпчаста цибуля – 4 шт.
- Петрушка – ½ п.
- Майонез – 4 ст. л.
- Чорний мелений перець – за смаком
- Сіль за смаком
Покроковий процес приготування:
Видаліть голову, плавники, нутрощі у замороженої скумбрії і промийте. Вага очищеної риби вийде 500 грам. Зріжте філе гострим ножем по центральній кістки, видаліть кісточки і наріжте філе невеликими шматочками.
Наріжте півкільцями 1 цибулю, викладіть в сковорідку, розмістіть на неї шматочки риби шкірою вниз, посипте сіллю і меленим перцем. Воду влийте, додайте лавровий лист, накрийте і готуйте після закипання 10 хвилин.
Наріжте пір’ям червону цибулю, викладіть в миску, трохи посоліть, полийте соком лимона, перемішайте і залиште на столі.
Перекладіть на велику тарілку готові шматочки риби і охолодіть. Залиште бульйон, виходить близько 200 мл.
Рибу закрийте маринованою цибулею.
Майонез викладіть в ємність з носиком, додайте рибний бульйон близько 100 мл і перемішайте віночком.
Скумбрію з цибулею залийте сумішшю з майонезу і бульйону, посипте меленим чорним перцем, накрийте і поставте в холодильник на 2 години.
Готову закуску дістаньте з холодильника, посипте подрібненою петрушкою. Смачного!