Закуска з скумбрії. Готується на раз-два – детальний рецепт

Закуска з скумбрії. Готується на раз-два - детальний рецепт

Закуска з скумбрії прикрасить будь-який святковий стіл і не залишить байдужим жодного з запрошених гостей.

Необхідні продукти:

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Червоний цибуля – 3 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 4 шт.
  • Петрушка – ½ п.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Сіль за смаком

Покроковий процес приготування:

Видаліть голову, плавники, нутрощі у замороженої скумбрії і промийте. Вага очищеної риби вийде 500 грам. Зріжте філе гострим ножем по центральній кістки, видаліть кісточки і наріжте філе невеликими шматочками.

Наріжте півкільцями 1 цибулю, викладіть в сковорідку, розмістіть на неї шматочки риби шкірою вниз, посипте сіллю і меленим перцем. Воду влийте, додайте лавровий лист, накрийте і готуйте після закипання 10 хвилин.

Наріжте пір’ям червону цибулю, викладіть в миску, трохи посоліть, полийте соком лимона, перемішайте і залиште на столі.

Перекладіть на велику тарілку готові шматочки риби і охолодіть. Залиште бульйон, виходить близько 200 мл.

Рибу закрийте маринованою цибулею.

Майонез викладіть в ємність з носиком, додайте рибний бульйон близько 100 мл і перемішайте віночком.

Скумбрію з цибулею залийте сумішшю з майонезу і бульйону, посипте меленим чорним перцем, накрийте і поставте в холодильник на 2 години.

Готову закуску дістаньте з холодильника, посипте подрібненою петрушкою. Смачного!