Кефірне, заливне тісто завжди чудово виходить, добре і рівномірно пропікається, підходить до будь-якої начинки.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 3 шт.;
- фарш яловичий, 500 г;
- часник, 1 зубчик;
- зелень;
- цукор, 2 ст.л;
- жирний кефір 400 г;
- вершкове масло, 20 г;
- борошно, 250 г;
- сіль дрібку;
- цибуля, 200 г;
- сода, 1 ч. л;
- перець, спеції.
Процес приготування заливного пирога з фаршем
Цибулю нарізаємо кубиком і обсмажуємо з фаршем, солимо і перчимо, всипаємо різні спеції, зелень.
Перебиваємо віночком яйця до однорідності, солимо та вливаємо кефір.
Порада: всі продукти повинні бути кімнатної температури, щоб тісто рівномірно піднімалося та пропікалося.
Вводимо борошно і соду, вимішуємо однорідне тісто.
Форму змащуємо олією виливаємо частину тіста і викладаємо начинку.
Зверху заливаємо другою частиною тіста і форму струшуємо, щоб вся маса рівномірно осіла.
Випікаємо при 200 градусах 10 хвилин, зменшуємо до 180 градусів і печемо 30 хвилин, перевіряючи готовність шпажкою.
Змащуємо гарячий пиріг вершковим маслом, остуджуємо у формі та виймаємо, ріжемо порційними шматочками та подаємо до столу.
М’який, пишний, апетитний та ситний пиріг, ви приготуєте загалом за 1 годину і порадуєте родину смачною здобою.