Заливний пиріг із фаршем на кефірі: базовий варіант – детальний рецепт

Заливний пиріг із фаршем на кефірі: базовий варіант - детальний рецепт

Кефірне, заливне тісто завжди чудово виходить, добре і рівномірно пропікається, підходить до будь-якої начинки.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • яйця, 3 шт.;
  • фарш яловичий, 500 г;
  • часник, 1 зубчик;
  • зелень;
  • цукор, 2 ст.л;
  • жирний кефір 400 г;
  • вершкове масло, 20 г;
  • борошно, 250 г;
  • сіль дрібку;
  • цибуля, 200 г;
  • сода, 1 ч. л;
  • перець, спеції.

Процес приготування заливного пирога з фаршем

Цибулю нарізаємо кубиком і обсмажуємо з фаршем, солимо і перчимо, всипаємо різні спеції, зелень.

Перебиваємо віночком яйця до однорідності, солимо та вливаємо кефір.

Порада: всі продукти повинні бути кімнатної температури, щоб тісто рівномірно піднімалося та пропікалося.

Вводимо борошно і соду, вимішуємо однорідне тісто.

Форму змащуємо олією виливаємо частину тіста і викладаємо начинку.

Зверху заливаємо другою частиною тіста і форму струшуємо, щоб вся маса рівномірно осіла.

Випікаємо при 200 градусах 10 хвилин, зменшуємо до 180 градусів і печемо 30 хвилин, перевіряючи готовність шпажкою.

Змащуємо гарячий пиріг вершковим маслом, остуджуємо у формі та виймаємо, ріжемо порційними шматочками та подаємо до столу.

М’який, пишний, апетитний та ситний пиріг, ви приготуєте загалом за 1 годину і порадуєте родину смачною здобою.