Всім привіт! Набридло думати, як нагодувати сім’ю смачно, але недорого. Я вам підкажу, заливні пироги прийдуть на допомогу. Заливні пироги можна готувати з різними начинками, підбирайте на свій смак. Я ж хочу вам сьогодні запропонувати приготувати заливний пиріг з печінкою. Пиріг ситний, дуже смачний, оцінили навіть діти і досить бюджетний. Відмінний варіант нагодувати сім’ю. Пиріг гарний на сніданок, обід, перекус.
Необхідні продукти:
Тісто:
- Кефір – 300 г
- Борошно – 200 г
- Масло вершкове – 70 г
- Яйця – 3 шт
- Сода – 1/2 ч.л
- Сіль
Начинка:
- Куряча печінка – 500 г
- Рис – 200 г
- Цибуля зелена – пучок
- Сіль і перець
Як приготувати пиріг з печінкою
Для початку приготуємо начинку. Відварюємо 500 г курячої печінки і натираємо її на тертці.
До печінки додаємо 200 г вареного рису і подрібнену зелену цибулю. Все перемішуємо, сіль і спеції за смаком. Начинка готова.
Тепер готуємо тісто для заливного пирога. Віночком перемішуємо 70 г м’якого вершкового масла, 3 яйця і дрібку солі. Вливаємо 300 г кефіру і перемішаємо.
Тепер додаємо 200 г борошна і 1/2 ч.л соди. Добре перемішуємо вінчиком, щоб тісто було без грудочок.
Форму для запікання (24 см.) змащуємо вершковим маслом. У форму виливаємо половину тіста.
Викладаємо на частину тіста начинку, зовсім небагато відступаючи від країв.
На верх начинки виливаємо другу частину тіста і рівномірно розподіляємо.
Посипаємо зверху кунжутом або маком, так пиріг виглядає більш апетитно, але це не обов’язково. Ставимо запікатися в розігріту духовку до 180 С на 35-40 хвилин.
Апетитний, смачний і ситний пиріг готовий. Заливний пиріг приготувати дуже просто з найпростіших продуктів, а начинка з печінки справжня смакота.
Якщо любите печінку, то обов’язково приготуйте цей заливний пиріг. Нагодувати сім’ю смачно, ситно і недорого можна. Смачного!