Заливний сирний пиріг – детальний рецепт приготування

Заливний сирний пиріг - детальний рецепт приготування

Сьогодні на столі пиріг із сирною заливкою. Цей десерт виходить дуже смачним, особливо його найніжніша верхня частина сиру.

Необхідні продукти:

Для тіста:

  • Борошно – 120 г
  • Вершкове масло – 30 г
  • Яйце – 2 шт
  • Цукор – 60 г
  • Розпушувач – чайна ложка без гірки

Для сирної заливки:

  • Сир домашній – 300 г
  • Цукор – 70 г
  • Сметана – 130 г
  • Яйце – 1 шт
  • Крохмаль – 2 столові ложки

Як приготувати сирний пиріг

У миску вбиваємо яйця та всипаємо цукор. Збиваємо міксером. Розтоплюємо вершкове масло до рідкої консистенції. Коли воно трохи охолоне, вливаємо його до яєчної маси.

Борошно змішуємо з розпушувачем і невеликими частинами всипаємо в миску. Ретельно перемішуємо до одержання однорідного тіста. Форму для випікання застеляємо папером для випікання або змащуємо маслом. Перекладаємо тісто і розподіляємо по дну рівномірним шаром.

Заливний сирний пиріг - детальний рецепт приготування

Приступаємо до приготування заливки сиру. Для цього в чашу блендера кладемо сир, цукор, сметану, яйце, крохмаль і подрібнюємо до однорідної маси.

Заливний сирний пиріг - детальний рецепт приготування

Виливаємо заливку у форму зверху на тісто та відправляємо у розігріту духовку. Готуємо за температури 170 градусів приблизно 40 хвилин. Потім вимикаємо духовку і, не виймаючи, даємо йому трохи охолонути.

Охолоджений пиріг акуратно виймаємо з форми. Заливний сирний пиріг готовий. Можна трохи присипати його цукровою пудрою.

Заливний сирний пиріг - детальний рецепт приготування