Замість хліба на святковий стіл. «Сніжинки»: залишаються свіжими набагато довше, ніж хліб

Замість хліба на святковий стіл. «Сніжинки»: залишаються свіжими набагато довше, ніж хліб

Такі картопляні булочки-пампушки вам точно сподобаються і ви готуватимете їх не лише з святкового приводу. Але й просто, щоб побалувати своїх дітей смачною здобою.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • картопля відварена, 300 г;
  • цукор, 1 ст.
  • сіль, 1 ч.л;
  • молоко, 50 мл;
  • олія соняшникова, 2 ст.л;
  • дріжджі сухі 4 г;
  • борошно, 200 г;
  • паприка копчена для посипання.

Процес приготування

Відварюємо картоплю і перетворюємо на пюре з цукром, сіллю, молоком і олією.

Всипаємо дріжджі в масу, коли стане теплою, перемішуємо і всипаємо частинами просіяне борошно.

Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.

Ділимо тісто на 6 частин і скачуємо колобки.

Викладаємо колобки на лист, застелений пергаментом і трохи притискаємо долонею, щоб вони стали коржами.

Змащуємо молоком і присипаємо паприкою. Можна прикласти трафарет сніжинки та обсипати спеціями, коли сніжинку приберете, залишиться гарний візерунок.

Замість хліба на святковий стіл. «Сніжинки»: залишаються свіжими набагато довше, ніж хліб

Випікаємо при 180 градусах близько 20 – 25 хвилин, коли пампушки добре підрум’яняться.

Булочки виходять дуже пишними, м’якими, ароматними, можна посипати кунжутом та іншими посипками на ваш смак.

Замість хліба на святковий стіл. «Сніжинки»: залишаються свіжими набагато довше, ніж хліб

Якщо є час, можна всередину кожного колобка покласти по шматочку твердого або плавленого сиру із зеленню, запашними травами. Тоді виходить ще смачніше та ароматніше.